Kikherne-bataattivuoka

022.JPG

Meillä kaikki kuukaudet ovat suhteellisen lihattomia (hah hah), mutta tässäpä hyvä ohje testiin kasvisruokaan tässä kuussa perehtyville. Kevyt tämä vuoka ei missään nimessä ole, siitä juustot pitävät huolen ja tekevät samalla mausta täyteläisen. Ohje on siitä hyvä, että meidän kahden aikuisen ja yhden tirppanan taloudessa tästä syödään kaksi kertaa ja jää vielä yksi eväsannoskin.

Ainekset

kaksi keskikokoista bataattia
tölkki kikherneitä
pätkä purjoa
1-2 porkkanaa raastettuna
370 g tomaattimurskaa (esim. Mutti)
purkki ruokakermaa
paketti fetajuustoa
kaksi valkosipulinkynttä
1 tl hunajaa
1 tl vampyree-tahnaa tai vastaavaa
suolaa, mustapippuria, tilkka oliiviöljyä
pinnalle parmesan-lastuja

Aloita pilkkomalla purjo ja raastamalla porkkana(t). Freesaa pannulla purjo, lisää porkkanaraaste, kikherneet, tomaattimurska ja kerma. Mausta hunajalla, suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja vampyreellä ja jätä hellalle porisemaan. Pilko feta ja lisää lopuksi sekaan.

Kuori ja kuutioi bataatti ja laita kuutiot uunivuokaan. Kaada päälle tomaattisoossi. Pinnalle parmesaanilastuja ja uuniin 200 asteeseen noin 40 minuutiksi.

Ohjetta voi varioida ihan loputtomiin, lisätä vaikkapa rosmariinia tai timjamia.

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.