Maa-artisokkakeitto

139.JPG

Kun koko iltapäivän kitissyt vauva rauhoittuu päivän toisille päikkäreille, on aika alkaa kuoria maa-artisokkia keittoa varten. Hetkinen. Joskus ihmettelen, missä pakastimestani ovat pizza, kalapuikot ja ranskalaiset? Eilen olisin todellakin lämmittänyt jotakin nopeaa einestä, jos sellaista olisi talosta löytynyt. Ei löytynyt, joten soppaa keittämään. Aika nopeasti tämä kyllä valmistuu ja hyvää on. Ohje on Antto Melasniemen käsialaa, eikä siihen tule suurimmasta osasta ohjeista poiketen ollenkaan perunaa.

Ainekset:

500 g maa-artisokkia (kaupan valmiit pussit painavat juuri tämän verran)

2 dl kermaa (kuohukermaa, tietenkin)

4 dl maitoa

suolaa, valkopippuria

päälle jotain tuoretta yrttiä (laitoin timjamia, nam!)

Kuori ja paloittele maa-artisokat. Laita ne kattilaan. Lisää loput ainekset ja keitä, kunnes artisokat ovat kypsiä. Soseuta ja ripota päälle jotakin tuoretta yrttiä. Krutongit muuten sopivat nekin oikein mainiosti.

Tein sopan kaveriksi leipäsiä viikonlopuksi ostetusta ja vähän kuivahtaneesta maalaisleivästä. Näihin voi oikeasti laittaa melkein mitä vain. Tällä kertaa voitelin leivät aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä ja laitoin täytteeksi aurinkotomaatteja, tomaattia ja juustoraastetta. Miedon maa-artisokkakeiton makupari ei saa olla liian vahva.

142.JPG

 

koti ruoka-ja-juoma