Avokado-lohipasta

036.JPG

Tänä vuonna suurta suosiota niittänyt avokadopasta on ihan jees, mutta itse tykkään vielä enemmän tästä avokadon ja kylmäsavulohen yhdistävästä pastasta. Siinä on kaikkea hyvää, muttei kuitenkaan liikaa komponentteja – lohta, avokadoa, parmesaania, pinjansiemeniä ja rucolaa. Tämä on oikeastaan pikaruokaa, kastikkeen tekee valmiiksi siinä kymmenessä minuutissa, minkä nauhapasta ottaa tullakseen al denteksi. Ohje on Hesarin Ruokatorstaista jokusen vuoden takaa.

Ainekset (ohjeen mukaan neljälle, meidän syömätahdilla nippa nappa kolmelle):

nauhapastaa
2 kypsää avokadoa
200 g kylmäsavulohta
appelsiini
1 dl kermaa
1/2 rkl sweet chili -kastiketta
mustapippuria, suolaa
1 dl pinjansiemeniä
parmesaania
rucolaa

Paahda pinjansiemenet kuivassa pannussa ja siirrä ne sivuun odottamaan. Pese appelsiini hyvin ja raasta siitä kuorta ruokalusikallisen verran. Kaada paistinpannuun kerma, purista muutama ruokalusikallinen appelsiinin mehua ja lisää appelsiinin kuoriraaste sekä chilikastike. Keitä kokoon hetken aikaa. Mausta lopuksi mustapippurilla ja suolalla (jos kaipaat lisäsuolaa, kylmäsavulohi on itsessään aika suolaista). Keitä pasta sopivan kypsäksi.

Suikaloi lohi, kuori ja pilko avokadot. Sekoita kermakastike pastan sekaan ja lisää lopuksi lohisiivut. Kauho lautasille ja koristele avokadolla, pinjansiemenillä, parmesaani-lastuilla ja rucolalla. Valmis!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.