Parsaa ja kylmäsavulohta piirakassa

003.JPG

Parsakausi on täällä! Mun henkilökohtainen kausi starttaa silloin, kun parsan tuotantomaa siirtyy Eurooppaan. Mitään marokkolaista tuontitavaraa en osta ihan periaatteesta. Mutta nyt sitä saa, espanjalaista ja unkarilaista parsaa. Kotimaisen kanssa menee aina kesäkuun alkuun. Ostan aina vihreää, jotenkin en yhtään tykkää siitä valkoisesta.

Kylmäsavulohi ja vihreä parsa ovat ihan täydellinen makupari. Piirakka syntyy käden käänteessä, tää on helppo homma.

Ainekset:

150 g kylmäsavulohta
nippu vihreää parsaa
purkki Mustapekka-ruokakermaa
2 munaa

pohja
2,5 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl kaura- tai ruishiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl vettä
0,75 dl oliiviöljyä
1 dl juustoraastetta
ripaus suolaa

Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää lopuksi juustoraaste, vesi ja öljy ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Levitä esipaistetun pohjan päälle kylmäsavulohisiivut. Lisää huuhdellut parsat, joista on leikattu puumainen tyviosa pois. Sekoita ruokakerma ja munat ja kippaa piirakan päälle. Paista vielä 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ja kas, vappupiknikin vieminen on valmis.

koti ruoka-ja-juoma diy