Kinuski-raparperipiirakka
Jos maailmassa on täydellisiä makupareja, niin raparperi ja kinuski voisivat olla yksi niistä. Löysin tämän ohjeen sattumalta Kotivinkki-lehdestä. Kirjoitan sen ylös, että muistaisin sen myös ensi vuonna. Vartissa uunikuntoon valmistuvia juttuja ei voi olla koskaan liikaa.
Ainekset:
pohja
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
täyte
1 litra raparperia paloiteltuna
1 rkl maissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
1 rkl sokeria
kuorrute
3 dl kaurahiutaleita
2 dl (purkki) valmista kinuskikastiketta
ripaus suolaa
Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet muruksi. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita raparperipalojen sekaan maizena ja sokeri. Kippaa piirakkapohjan päälle.
Sekoita kaurahiutaleet ja kinuskikastike, lisää ripaus suolaa. Lusikoi täyte raparperin päälle.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile tuoreiden mansikoiden ja vaniljajätskin kanssa.