Kinuski-raparperipiirakka

028.JPG

Jos maailmassa on täydellisiä makupareja, niin raparperi ja kinuski voisivat olla yksi niistä. Löysin tämän ohjeen sattumalta Kotivinkki-lehdestä. Kirjoitan sen ylös, että muistaisin sen myös ensi vuonna. Vartissa uunikuntoon valmistuvia juttuja ei voi olla koskaan liikaa.

Ainekset:

pohja
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

täyte
1 litra raparperia paloiteltuna
1 rkl maissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
1 rkl sokeria

kuorrute
3 dl kaurahiutaleita
2 dl (purkki) valmista kinuskikastiketta
ripaus suolaa

Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet muruksi. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita raparperipalojen sekaan maizena ja sokeri. Kippaa piirakkapohjan päälle.

Sekoita kaurahiutaleet ja kinuskikastike, lisää ripaus suolaa. Lusikoi täyte raparperin päälle.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile tuoreiden mansikoiden ja vaniljajätskin kanssa.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY