Nyhtökauraburgerit

093.JPG

Ovatko tuotantomäärät vihdoin kasvaneet vai onko ollut hyvä tuuri, mutta olen onnistunut löytämään nyhtökauraa nyt useamman kerran peräkkäin. Sen verran kannattaa tehdä taustatyötä, että selvittää kunkin ruokakaupan toimituspäivän. Täällä K-supermarketiin tulee perjantaina ja Prismaan lauantaina. Sen mukaan sitten navigoidaan. Ehdottomasti parhaimmillaan nyhtökaura on ollut tämän perheen burgeriasiantuntijan eli mieheni käsittelyssä. 

Nyhtökauraburgerit (neljälle)

1 rasia maustamatonta nyhtökauraa
puoli pulloa Poppamiehen korean bbq -kastiketta

briossisämpylät tällä ohjeella tai vehnän välttelijöille kaurasämpylät

noin 300 g turkkilaista jugurttia
pari valkosipulin kynttä
puska tuoretta minttua
hunajaa, suolaa, mustapippuria

cheddar-siivuja
rapeaa salaattia
tomaattia

Jos teet briossisämpylät itse, laita taikina tekeytymään ohjeen mukaan jääkaappiin jo edellisenä iltana. Vaiva palkitaan täydellisen pehmeillä ja kuohkeilla burgerisämpylöillä. Ellet tehdä pitkän kaavan kautta, hae kaupasta sopivat sämpylät. 

Sekoita bbq-kastike nyhtiksen sekaan ja anna marinoitua mielellään pari tuntia. Välissä voit tehdä jugurttikastikkeen, jolle pieni maustumisaika on sillekin hyvästä. Sekoita mausteet jugurtin sekaan, purista valkosipulin kynnet ja silppua minttu.

Paista marinoitunutta nyhtökauraa pannulla sen aikaa, että kastike alkaa karamellisoitua. Nosta sivuun ja kokoa burgerit.

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.