100% kaurakeksit

IMG_20170908_111805.jpg

Mikä olisikaan onnistuneempi pari iltateelle, kuin kaurakeksi? Kiukutteleva vatsani on ajanut minut gluteenittomalle ruokavaliolle ja olen ollut vähän masentunut varsinkin makeiden leivonnaisten suhteen. Mielikuvissani ne ovat pieniä surkeita känttyjä. Ehkä pitäisi vaan testailla avaralla mielellä, ainakin kaurakekseistä olen saanut kehitettyä oikein hyvä version.

Ainekset:

125 g voita
2 dl sokeria
1 muna
2 dl kaurajauhoa (esim. Myllärin)
2,5 dl kaurahiutaleita
50 g mantelirouhetta
puoli levyä tummaa suklaata 
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja lisää joukkoon sokerit ja kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi mantelirouhe ja rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperille, muista jättää leviämisvaraa. Pellille mahtuu noin yhdeksän keksiä ja ohjeella saat kaksi pellillistä. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.