Gluteeniton porkkanakakku

IMG_20170916_123100.jpg

Tässä se nyt on, mun ensimmäinen gluteeniton kakku (jos pavlovaa ei lasketa). Jihuu! Hyvä tuli, eikä kukaan syöjistä hoksannut, että kakussa oli jotakin kummallista. Ohje on versioitu Talo&Koti -lehden kesäkurpitsakakusta.

Ainekset

3 dl karkeaa porkkanaraastetta
1/2 appelsiinin mehu
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 dl sulatettua voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
rasvaa vuoan voiteluun ja mantelirouhetta ja gluteenittomia korppujauhoja jauhottamiseen

Kostutus
puolen appelsiinin mehu

Päälle
150g vaniljanmakuista tuorejuustoa
marjoja, kukkia, mitä vaan keksitkin

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pese appelsiini hyvin ja raasta puolet sen kuoresta. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, mantelirouhe, mausteet ja sokerit. Lisää sen jälkeen loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä, kostuta appelsiinimehulla ja koristele tuorejuustolla ja marjoilla.
 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.