Vauvan kana-perunapata
Olen yrittänyt tehdä suuren osan V:n ruoista itse. Onneksi aika hyvällä menestyksellä – linnunpojan kita aukeaa hyvin myös itsetehdyille lusikallisille. Vaikka ruokia tekee itse, tuntuu että lasinkeräys on aina täynnä pieniä ruokapurkkeja. Tällainen pikkutyyppi syö aivan käsittämättömän usein! Enkä ole ottanut ruokien tekemisestä mitään elämäntehtävää, vaan ostelen myös valmiita purkkeja, varsinkin reissueväiksi. Molempi parempi, on mottoni tässä asiassa.
Tällä ohjeella saa aikaan reilut kymmenen pilttipurkillista ruokaa. Ei muuten tule juuri sen halvemmaksi kuin ostaa ruoat valmiina, mutta tietääpä ainakin tarkkaan, mitä lapsensa suuhun lusikoi.
Ainekset:
350 g broilerin fileesuikaleita
400 g (kaksi pussia) pakastemaissia
kolme isoa perunaa
bataatti
mustapippuria, jotakin kuivattua yrttiä
Kuori ja lohko perunat ja bataatti. Keitä kattilassa miltei kypsiksi ja lisää maissit ja mausteet sekaan aivan loppuvaiheessa ja keitä vielä hetkinen. Kaada osa keitinvedestä pois, mutta ota sitä hieman talteen. Kypsennä kanat omassa kattilassaan niin ikään keittäen. Kanat saavat olla reilusti kypsiä, jolloin rakenne muuttuu mureammaksi (eipä sillä – broilerin keittäminen tuntuu ihan hullulta touhulta!). Yhdistä kanat ja kasvikset ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Jos soseesta tulee liian paksua, lisää vähän talteen ottamaasi keitinvettä.
Ruokaa voi pakastaa kätevästi pilttipurkeissa, ainakin meillä tuo on juuri se kitaan yhdellä kertaa uppoava määrä.