Lime-siiderimarinoitu kylmäsavulohi
Kun saat tehtäväksi vielä pikkujouluihin tai syksyn muihin kekkereihin jotakin suolaista, tee tätä. Kalan marinoimisessa ei oikein voi epäonnistua ja kaikki kalan ystävät tykkäävät tästä. Sopii muuten joulupöytäänkin, ainakin ellei mene ihan perinteisen kaavan mukaan.
Ainekset:
kaksi pakettia kylmäsavulohta
puska pienilehtistä salaattia
puoli puskaa rucolaa
puoli puskaa herneenversoja
neljä limeä
1,5 dl kuivaa omenasiideriä (kokki voi juoda loput)
mustapippuria
viisi palaa ruisleipää
Laita lohi marinoitumaan edellisenä iltana. Asettele lohisiivut jonkun sortin kannelliseen muovikippoon, kippaa päälle siideri, purista yhden limen mehu ja jauha vähän mustapippuria. Kääntele liemi kalojen sekaan. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Laita salaattikulhoon salaattia, rucolaa ja herneenversoja. Paahda ja siivuta ruisleivät ja lohko limet. Laita lohisiivut salaattipedille ja koristele leipäviipaleilla, limelohkoilla ja herneenversoilla.