Kesän kätevin salaatti

084.JPG

Keitän uusia perunoita aina vähän liikaa – ihan tarkoituksella. Olen nimitäin ihan hulluna perunasalaattiin! Se on kesän kätevin eväs; ei nahistu piknikillä, säilyy muutaman päivän jääkaapissa ja siihen voi käyttää kaikenlaista jääkaapista löytyvää kasvista. Ja sen osaa tehdä ihan kuka vaan, kenellä nyt sattuu vähän veitsi pysymään kädessä.

Perusainekset:

uusia perunoita

kurkkua

rucolaa

kevätsipulia

kirsikkatomaatteja

Bonuksena jotakin tai aika montaa näistä:

retiisejä

fetaa, auraa tai parmesaanilastuja

kapriksia

artisokkaa

aurinkokuivattua tomaattia

Kastike:

oliiviöljyä, sitruunamehua, valkosipulin kynsi puristettuna ja mustapippuria

 

Perunasalaatti on parhaimmillaan, kun se on maustunut jääkaapissa tunnin-pari.

koti ruoka-ja-juoma