Kesän kätevin salaatti
Keitän uusia perunoita aina vähän liikaa – ihan tarkoituksella. Olen nimitäin ihan hulluna perunasalaattiin! Se on kesän kätevin eväs; ei nahistu piknikillä, säilyy muutaman päivän jääkaapissa ja siihen voi käyttää kaikenlaista jääkaapista löytyvää kasvista. Ja sen osaa tehdä ihan kuka vaan, kenellä nyt sattuu vähän veitsi pysymään kädessä.
Perusainekset:
uusia perunoita
kurkkua
rucolaa
kevätsipulia
kirsikkatomaatteja
Bonuksena jotakin tai aika montaa näistä:
retiisejä
fetaa, auraa tai parmesaanilastuja
kapriksia
artisokkaa
aurinkokuivattua tomaattia
Kastike:
oliiviöljyä, sitruunamehua, valkosipulin kynsi puristettuna ja mustapippuria
Perunasalaatti on parhaimmillaan, kun se on maustunut jääkaapissa tunnin-pari.