Banoffee
Tiedostan sen. Olen universumin viimeinen kakkuleipuri, joka ei ollut kokeillut banoffeeta. Miehen synttärit saivat mielen muuttumaan ja kyllä, tätä tehdään toistekin. Olin tuskaillut säilykemaidon pitkää keittoaikaa, mutta senhän voi keittää vaikka edellisenä päivänä ja siirtää jääkaappiin odottamaan kakun valmistumista. Itse kakku on tosi helppo ja nopea tehdä. Ja kinuskin ja banaanin yhdistelmä on vaan niin toimiva.
Ainekset
Paketti LU Bastogne -kandikeksejä
70 g voita
täyte
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2-3 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
koristeluun
muutama murusteltu keksi
banaaniviipaleita
mintun tai sitruunamelissan lehtiä
Aloita homma maitopurkin keittämisellä. Irrota etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan. Lisää vettä niin, että purkki peittyy. Keitä kevyesti kiehuen 2-3 tuntia, muista lisäillä vettä haihtuneen tilalle. Avaa purkki hieman jäähtyneenä ja kas – sen on muuttunut kinuskiksi.
Ota muutama keksi sivuun koristelua varten. Murenna keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 25 cm) pohja leivinpaperilla ja taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle keitetty tiivistemaito ja viipaloidut banaanit.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kekseillä, banaaniviipaleilla, mintunlehdillä tai millä haluatkin. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään.
Netti on täynnä banoffee-ohjeita, tämä versio on Hellapoliisin sivuilta.