Blinipannukakku

blinipannukakku.jpg

Blinit ovat ihania, mutta aina ei jaksaisi alkaa paistaa niitä. Vastaus ongelmaan on blinipannukakku. Epäilin vähän, mutta päätin antaa mahdollisuuden. Ei tämä niitä vasta paistettuja rapsakkareunaisia pieniä lettusia voita, mutta toimii laiskana hetkenä oikein hyvin. Ja päälle tuleva sitruunasmetana on niin ihanaa! Ohje soppa365.fi:stä.

Ainekset:

7 dl maitoa
1 prk kermaviiliä
25 g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3 munaa
25 g sulatettua voita

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöisiksi. Murenna hiiva seokseen ja sekoittele niin kauan, että se liukenee. Lisää jauhot ja suola ja anna tekeytyä keittiöpyyhkeellä peitettynä huoneenlämmössä tunnin verran. Lisää lopuksi munat ja rasva ja paista syvällä uunipellillä 200 asteessa noin puoli tuntia.

Mun mielestä blinipannukakku on parasta sitruunasmetanan, savulohen, tillin ja suolakurkun kanssa. Mitkään aidot blinitäytteet nämä ei tietenkään ole, mutta mun makuun ahh niin hyvät. Sitruunasmetana tehdään näin:

Ainekset:

purkki smetanaa
luomusitruunan kuori ja lusikallinen mehua
puoli ruukkua tilliä
suolaa ja mustapippuria

Kaikki ainekset sekaisin ja lusikoidaan valmiin pannarin päälle kalan, suolakurkun ja lisätillin kanssa. Tilliä ei voi koskaan olla liikaa.

koti ruoka-ja-juoma