Edamame-pavut – oi joi!
Kun maalainen saa vieraita Helsingistä, arvatkaapa mitä se tuottaa mukana? Edamame-papuja tietenkin! Lisäksi vielä teetä Thehuoneelta tai Caffista ja valokuva-albumin Granitista, jos oikein kehtaa vaivata. Miksi pakasteena myytäviä edamame-papuja eli vihreitä soijapapuja ei saa marketeista, en voi käsittää?
Edamamet ovat ehdottomasti parhaimmillaan salaatissa. Ne ovat niin paljon raikkaampia, kuin mitkään tölkkipavut. Ja tosi täyttäviä. Papusalaatti ja pannulla japanimaustein paistettu lohi toimivat hyvin kokonaisena ateriana. Päälle vielä kaura-omenapaistosta, niin sieltähän se ähky taas tulee.
Salaatti Edamame-pavuista:
pussi vihreitä soijapapuja
avokado
erilaisia vihreitä salaatteja
mozzarellaa tai fetaa
kastike:
puoli tuubia wasabia
puoli desiä rypsiöljyä
vähän suolaa
loraus tuorepuristettua sitruunamehua
Papuja keitetään muutaman minuutin verran. Valutetaan, jäähdytetään ja kaivellaan pavut pois kuorista (jos siis ostit kokonaisia papuja). Salaatit revitään ja kasataan vadille, sekaan heitetään pilkottu avokado ja juusto sekä pavut. Kastikkeen ainekset sekoitetaan keskenään ja kipataan salden päälle. Tosi yksinkertaista, helppoa ja ihanan makuista!
Alkuperäinen ohje Kauhaa ja rakkautta -blogista.