Ehkä maailman helpoin suklaakakku
Meillä leivotaan erityistilanteissa pätkiskakku. Kuten isänpäivänä. Se on ehkä maailman helpoin suklaakakku. Ja ihan mahdottoman hyvä! Ohje on kaivettu joskus vuosia sitten Myllyn parhaan nettisivuilta.
Ainekset:
4 dl erikoisvehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä
3 munaa
6 Pätkis-patukkaa
vuoan voiteluun: rasvaa ja korppujauhoja
kuorrute:
200 g tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita huolellisesti taikinaksi, mutta ilman sähkövatkainta! Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti vesihauteessa (tai mikrossa, jos sellaisen omistat). Levitä kuorrute kakun päälle.