Ehkä maailman helpoin suklaakakku

045.JPG

Meillä leivotaan erityistilanteissa pätkiskakku. Kuten isänpäivänä. Se on ehkä maailman helpoin suklaakakku. Ja ihan mahdottoman hyvä! Ohje on kaivettu joskus vuosia sitten Myllyn parhaan nettisivuilta.

Ainekset:

4 dl erikoisvehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

150 g sulatettua voita tai margariinia

2 dl maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä

3 munaa

6 Pätkis-patukkaa

vuoan voiteluun: rasvaa ja korppujauhoja

kuorrute:

200 g tummaa suklaata

100 g voita tai margariinia

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita huolellisesti taikinaksi, mutta ilman sähkövatkainta! Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti vesihauteessa (tai mikrossa, jos sellaisen omistat). Levitä kuorrute kakun päälle.

koti ruoka-ja-juoma