Intialaista: pinaatti-dal
Miksi hyviä intialaisia ravintoloita on niin vähän? Tai intialaisia ravintoloita ylipäätään? Thaipaikkojakin on melkein joka kaupungissa, mutta intialaiset ovat kiven alla. Mausteisen ruoan kaipuuta lievitettiin tänään Glorian ruoka&viini 6/13 -numeron ohjeella. Ohjeen nimi oli ”Nopea pinaatti-dal”, mutta valmistusaika oli kyllä aika maksimi kaikkialle ryömivää vauvaa vahtiessa… Ehkä taas joku vuosi pystyy tekemään oikeasti työläitä ruokia?
Ainekset (noin neljä annosta):
sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
1 tl garam masalaa
2 tl jauhettuja korianterin siemeniä
140 g tuoretta pinaattia tai 200 g pakastettua
3 dl punaisia linssejä
2 dl kasvislientä
400 g kookosmaitoa
2 tomaattia
ruukku korianteria
suolaa, mustapippuria
(lisäsin vielä muutaman kierroksen chiliä maustemyllystä, oli jotenkin mautonta ilman)
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kattilassa sipulit ja lisää garam masala ja murskatut korianterin siemenet. Kuullota pari minuuttia. Lisää kokonaiset, huuhdellut pinaatinlehdet tai sulatettu ja valutettu pakastepinaatti. Kuullota hetkinen. Huuhtele keitetyt linssit siivilässä, valuta ja lisää kattilaan. Kaada sekaan kasvisliemi ja kookosmaito. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Lisää kattilaan ja anna hautua vielä jokusen minuutin. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja lisää tuore korianteri.
Tarjoa riisin tai jugurtin ja naan-leivän kanssa.