Kaura-browniet

086.JPG

Suklaa ja kaura on ihan täydellinen makupari. Ehkä siksi kaura-browniet maistuvat niin hyvältä. Ja bonuksena kaikille kotiäideille, tähän ei tarvita sähkövatkainta – mitä parhain päikkäriajan leivonnainen!

Ainekset:

brownie-taikina
175 g voita
120 g tummaa suklaata
2 3/4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja

kaurakuorrute
125 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
3 1/2 dl kaurahiutaleita

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää palasteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa reunallinen noin 17×30 cm uunivuoka leivinpaperilla. Kippaa taikina vuokaan.

Tee kaurakuorrute sulattamalla kattilassa voi ja lisäämällä loput ainekset voisulan sekaan.

Esipaista brownie-pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Levitä pohjan päälle kaurakuorrute ja paista vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa paloiksi vasta kunnolla jäähtyneenä. Toimii parhaiten vaniljajätskin kanssa ja vähän uudelleen lämmitettynä. Nam.

Alkuperäinen ohje Kinuskikissalta.

Koti Ruoka ja juoma