Keittiöennakkoluulojen voittamisesta: raakasuklaakakku

005.JPG

Olen vähän ennakkoluuloinen ihminen, varsinkin keittiössä. Syön paljon kaikenlaista, mutta on asioita, joihin en vaan voi koskea. En ole koskaan edes maistanut kahvia, viiliä tai piimää. Ne haisevat niin ällöttävälle, etten vaan ole pystynyt.

Sama juttu leipomishommissa. Maistoin joskus useampaa tunkkaista ja tönkköä raakakakkua (tunnettiin ennen nimellä vegaanikakku) ja hautasin koko idean mahdottomana. Pahasta kakusta tulee vaan paha mieli ja sen kerran kun kakkua syö, siinä voi olla sokeria ja jauhoa ja kaikkea muuta ihanaa. Kunnes sitten törmäsin mielenkiintoiseen ohjeeseen ja sain gluteenittomia ja laktoosittomia vieraita…

Oikeasti kaikki tykkäsivät (tai sitten olivat vaan ihan tosi kohteliaita…) kakusta ja niin minäkin. Mies vähän irvisteli ja sanoi, että ne tavalliset kakut on kyllä parempia. 

Ainekset:

pohja
150 g kuorellisia manteleita
3 dl rusinoita

täyte
150 g cashewpähkinöitä
2 keskikokoista banaania
1 dl kookoskermaa
200 g tummaa suklaata

marjoja kakun koristelua varten

Laita mantelit ja pähkinät erikseen likoamaan veteen ja liota noin 4h. Tee kakkupohja jauhamalla mantelit ja rusinat monitoimikoneessa. Peitä irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjaan ja reunoille. Laita vuoka pakastimeen.

Sulata suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Jauha pähkinät monitoimikoneessa tosi hienoksi, lisää banaanit ja kookoskerma ja pyöräytä seos sileäksi. Sekoita täytteeseen sula suklaa. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja pakasta kakku. Ota huoneenlämpöön sulamaan pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele marjoilla.

Kuten ohjeesta huomaa, kakku on aika simppeli tehdä. Ainoa sudenkuoppa on tuo monitoimikone – siinä saa olla ihan kunnolla vääntöä varsinkin noiden manteleiden kanssa. Ja kakkuhan on todella gluteeniton, maidoton ja munaton ja vielä vegaaninenkin oikealla suklaavalinnalla. Tällä sitä ratkoo kahvipöydän kaikki ruokavaliohaasteet kerralla ja vielä kunnialla!

Alkuperäinen ohje Yhteishyvä 9/2014.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.