Kylmäsavulohta ja vuohenjuusto-pestoa

036.JPG

Olen ehdottomasti alkuruokaihmisiä. Jälkkäritkin on ihan jees, mutta jos valita pitäisi, eläisin alkuruoilla. Pääruoat taas ovat jostain syystä aina vähän tylsiä. Tämä alkuruoka on helppo ja hauska ja katoaa hetkessä parempiin suihin. Kuva on vähän kammottava, mutta olkoon nyt sitten.

Ainekset (4 annosta):

125 g pinjansiemeniä
125 g vuohenjuustoa
50 g basilikaa
75 g jääsalaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1-2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
300 g kylmäsavulohta

koristeeksi paahdettuja pinjansiemeniä, punasipulia, yrttejä, oliiveja tai kapriksia

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Leikkaa vuohenjuustosta kovat reunat. Laita pinjansiemenet, vuohenjuusto, basilika, salaatti tehosekoittimeen. Lisää öljy ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Purista joukkoon valkosipuli ja lisää vähän mustapippuria.

Asettele lohiviipaleet lautaselle ja kippaa pesto keskelle. Koristele pinjansiemenillä, yrteillä, punasipulilla ja oliiveilla tai kapriksilla.

P.S. Ellei sinulla ole käytössä talousvaakaa tai et muuten vaan jaksa punnita raaka-aineita, toimi fiilispohjalta. Hyvä siitä tulee niinkin!

Alkuperäinen ohje Paula Ahlsen Söder: Lohta arkeen ja juhlaan

Koti Ruoka ja juoma