Lakritsilla maustetut minipavlovat
Mietin vadelma-lakritsipavlovia jo viime talvena, kun tein samalla makuparilla ihan täydellisiä lusikkaleipiä. Kyllä kyllä, toimii myös pavlovassa. Tein tällä kertaa marengin leivoksina kakun sijaan. Ohjeella tulee noin 7-8 leivosta ja sen voi iisisti tuplata jos haluaa tehdä isomman määrän leivosmarenkeja kerralla. Tosin tämä satsi menee kätevästi uuniin yhdellä kertaa.
Ainekset:
2 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua
Päälle:
2 dl vispikermaa
puoli purkkia mascarponea
1 tl raakalakritsijauhetta (Urtekram)
1 tl vaniljasokeria
vadelmia, erilaisia syötäviä kukkia
Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Laita valkuaiset kulhoon ja vatkaa kunnon vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista. Sekoita lopuksi taikinaan perunajauhot ja sitruunamehu. Vaahto on valmista, kun siitä muodostuvat huiput ovat teräviä, eikä se putoa ylösalaisin käännetystä kulhosta.
Muotoile marenkimassasta lusikalla 7-8 pyöreää leivospohjaa leivinpaperille. Leivosten reunoja voi muotoilla lusikalla vähän pohjaa korkeammiksi.
Paista 100 asteessa uunin alatasolla kaksi tuntia.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja mausteet. Lusikoi täyte hyvin jäähtyneiden marenkien päälle ja koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla (vaikkapa orvokit, ruiskaunokit ja kehäkukat). Marengit säilyvät paperipussissa hyvänä viikon verran, eli voit tehdä ne hyvissä ajoin valmiiksi.