Marenkia, limeä ja lemon curdia

182.JPG

Näyttää haastavalta, mutta valmistuu aika simppelisti. Sitä nämä Kinuskikissan ohjeella tehdyt Merveilleux-leivokset ovat. Jos osaa tehdä marenkia, selvityy tästä haasteesta kuivin jaloin. Koristeeksi sopii muuten limen ja sitruunamelissan lisäksi myös tuoreet mansikat.

Ainekset (12 leivosta):

Marenkikiekot
3 valkuaista
ripaus suolaa
1,5 dl (erikoishienoa) sokeria
1,5 tl vaniljasokeria

Täyte
5 dl vispikermaa
2,5 dl lemon curd -sitruunatahnaa
2 limetin kuoriraaste
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu
100 g tummaa suklaata rouheena
limetin kuoriraastetta
sitruunamelissaa, minttua, mansikoita, mitä ikinä!

Laita valkuaiset ja suola kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa. Lisää joukkoon sokerit pienissä erissä ja vatkaa huolellisesti.

Laita valkuaisvaahto isoon pakate- tai pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota pellille leivinpaperin päälle 24 marenkikiekkoa, joiden halkaisija on noin 5 cm. Paista 110 asteessa noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä. 

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää lemon curd, limetin kuoriraaste ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin. Pursota täytettä marenkikiekkojen päälle. Paina toinen marenki kanneksi. Pursota täytettä myös reunoille ja levitä lastalla tasaiseksi.

Kierittele reunat suklaarouheessa. Pursota leivoksen päälle vielä täytettä ja ripottele pinnalle limetin kuoriraaste. Koristele sitruunamelissalla tai vaikka tuoreella mansikalla.

koti ruoka-ja-juoma