Nauriita ja vuohenjuustoa
Juurekset ovat parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta. Niiden syöminen on ekoteko verrattuna muualta Euroopasta lennätettyihin kasviksiin. Pitäisi todellakin opetella käyttämään enemmän kotimaisia juureksia – niistä saa aikaan vaikka mitä! Omassa takaraivossa vaan kummittelee edelleen kouluruokailun kukkaset, vaikkapa nyt rusinoilla ryyditetty lantturaaste… Taitaisi tosiaan olla aika päästä yli menneistä ja kokkailla ennakkoluulottomasti kotimaisista juureksista.
Tässä ohjeessa vuohenjuusto on täydellinen pari nauriille. Lisäkkeenä syötiin kylmäsavulohta, mutta senhän voi korvata vaikka tofupaistoksella, ainakin jos sattuu noudattamaan lihatonta lokakuuta.
Ainekset:
4 kpl (noin 700 g) kaskinauriita (mitä kaskinauriita, en minä löytänyt kuin ”tavallisia”)
150 g vuohenjuustoa
siemensekoitusta (esim. auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä)
siirappia
Pese nauriit, halkaise ja aseta uunivuokaan halkaisupinta alaspäin. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Ota pois uunista, käännä halkaisupinta ylöspäin ja sivele siirapilla. Lisää vuohenjuustokiekko ja ripottele päälle siemenet. Paista koko settiä uunissa vielä viiden minuutin verran. Valmista tuli. Ja hyvää kanssa!