Nopea tortelliinilasagne
Arkiruoalta vaaditaan muutama asia: sen pitää valmistua V:n iltapäikkäreiden aikana, olla hyvää ja mielellään riittää kahdeksi illaksi. Niin ja siis olla hyvää vielä uudelleen lämmitettynä ilman mikroa. Vihaan mikrotettua ruokaa! Testasin tänään uutta ohjetta ja kyllä, tässä on yksi ruoka lisää tähän niin lyhyeen arkiruokarepertuaariin:
Ainekset:
500 g tortelliineja (tuorepastahyllystä)
800 g valmista tomaattipastakastiketta
250 g mozzarellaa
2 dl raastettua parmesaania
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko mozzarella palasiksi ja raasta parmesaani. Levitä vähän tomaattikastiketta uunivuoan pohjalle, lisää tortelliineja, mozzarellaa ja parmesaania kerroksittain. Jätä päällimmäiseen kerrokseen tomaattikastiketta ja parmesaania. Paista noin 35 min. Kun lasse on uunissa, tehdään salaatti:
8 dl rucolaa
4 rkl pinjansiemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl balsamicosiirappia
suolaa, mustapippuria
Paahda pinjansiemenet pannulla ja laita salaattikulhoon. Lisää pesty rucola ja muut ainekset ja sekoita. Tarjoa lasagnen kanssa.
Lasagne on hauskan muunneltava, tortelliineja kun löytyy montaa eri makua. Kasvissyöjän näkövinkkelistä ruoka on vähän proteiiniköyhä ja jäin miettimään soijarouheen lisäämistä siihen. Mutta sitten ei varmaan olisi yhtä hyvää kuin nyt…
Ohje Glorian ruoka&viini 1/2014.