Oma näkkäri
Keksin viime talvena leipoa itse näkkileipää. Oma näkkäri on aivan uskomattoman hyvää – ei muuten mitkään kaupan valmiit suolakeksit pärjää sille juustojen kaverina! Jostain syystä brie on ihan täydellinen makupari tälle näkkärille. Valmistaminen on maailman yksinkertaisinta, sen kun sekoittaa ja paistaa. Raaka-aineita katsoessa huomaa, että täähän on suorastaan terveysruokaa. Niin paljon siemeniä ja muuta hyvää. Että ihan huoletta voi veistää päälle paksun brie-siivun. Alkuperäinen ohje on Maku-lehdestä.
ainekset:
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl leseitä
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
3 dl vettä
1 tl suolaa
Ainekset sekoitetaan taikinaksi ja annetaan levähtää kulhossa puoli tuntia. Levitetään lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi levyksi (tätä siis tulee pellillinen). Lopuksi voi vedellä veitsellä näkkäripalojen rajat, niin levy on helpompi taitella näkkäripaloiksi. Paistetaan 150 asteessa tunnin verran.