Mustikkabrownie

018.JPG

Mustikkasato on ollut tänä vuonna ennätyshyvä, ainakin täällä etelässä. Oma kärsivällisyys ei mustikkamättäälle riitä, mutta onneksi on anoppi, tori ja viimeisenä vaihtoehtona Prisman pakasteallas. Kotimaisia mustikoita saa onneksi pakkasesta ympäri vuoden. Perinteisen mustikkapiirakan lisäksi olen testaillut muitakin ohjeita. Tämä Kotiliedestä nappaistu resepti on aika mainio. Ehdottomasti parasta vaniljajätskin kanssa.

Ainekset

150 g tummaa suklaata
150 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl mustikoita

koristeluun tomusokeria ja mustikoita

Sulata voi ja suklaa kattilassa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri, sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos, jauhot ja mustikat.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (23×30) vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Brownie saa jäädä keskeltä pehmeäksi, melkein raa´an oloiseksi. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Leikkele paloiksi, siivilöi pinnalle tomusokeria ja ripottele mustikoita.

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Popino street food – uutta Hämeenlinnan ravintolaskenessä

014.JPG

002.JPG

004.JPG

013.JPG

Minulta kysytään toisinaan ravintolasuosituksia kotikaupunkiini lähikaupunkiini Hämeenlinnaan. Niitä on vähän vaikea antaa, en ole nimittäin ollenkaan vakuuttunut kaupungin ravintolatarjonnasta. Suoraan sanottuna jos halutaan syödä hyvin, lähdetään Helsinkiin. Ja muuten mennään Rossoon pizzalle. Joo-o. Rossossa on leikkinurkkaus ja koko kaupungin paras palvelu. Muuten täällä palvelu on vähän sellaista 70-lukulaista; tarjoilija on kuningatar ja asiakas välttämätön paha.

Kaupungin alkuasukkailla on tietenkin omat ravintolasuosikkinsa, mutta en ole ihan vakuuttunut niistä. Ja makuasioitahan nämä kaikki ovat.

Ravintolatarjonnassa tapahtui jotakin mullistavaa kesäkuussa, kun kaupungin klassikkoravintola Popino avasi lasiseinäisen Street food -mökin. Listalta löytyy yhdeksän pääruokaa, mikä on täkäläisittäin vähän. Ei lehtipihviä, eikä kahtakymmentä erilaista pizzaa. 

Minuun katuruokamökki iski ihan täysillä. Kiva ympäristö, ruokalista jossa on oikeasti yritystä ja kunnolliset raaka-aineet. Palvelukin on ollut aina ystävällistä ja iloista. Tällaisella ruokarajoittuneelle lista on tietenkin vähän suppea. Olen syönyt kahdesti saman pääruoan, kokonaisena paistettua kultaotsa-ahventa lämpimällä perunasalaatilla. Minun tuurillani vaihtuva päivän kala-annos on siis ollut molemmilla tilauskerroilla sama. Annos on oikein mainio, siihen kuuluu kalan lisäksi perunoita, tuoretta parsaa, retiisejä, rucolaa, pinjansiemeniä ja lime-dippi. Seuralaisen tilaamat ribsit olivat toimivat nekin.

Koska olen tapojeni orja, olen tilannut jälkkäriksi lasipurkin, jossa on kermavaahtoa, marenkia ja tuoreita marjoja. Normaalisti valitsen aina suklaisimman jälkkärivaihtoehdon, mutta jostain syystä marjat puhuttelevat minua tässä annoksessa.

Vielä ehtii – onnettomuus tässä onnessa kun on se, että kyseessä on vain kesäravintola. Popino street food sulkee ovensa elokuun lopussa ja jää odottamaan seuraavaa kesää.

Koti Ruoka ja juoma