Parasta Tallinnassa juuri nyt

008.JPG

040.JPG

042.JPG

049.JPG

071.JPG

073.JPG

085.JPG

091.JPG

096.JPG

Kaksi yötä kaksin Tallinnassa on toimiva formaatti. Siinä unohtaa työasiat, täydet pyykkikorit, koirien ulkoiluttamisen ja lapsen uhmakilarit. Ja muistaa, miksi päätyi yhteen matkaseuralaisensa kanssa. Suosittelen. Ja ihan erityisesti näitä muutamaa juttua.

1. Raatihuoneenaukion joulumarkkinat. 
Joulumeinkiä, käsitöitä ja hehkuviiniä. Painotan sanaa hehkuviiniä. Mielenkiintoisia ruokakojuja, varsinkin lihansyöjille (myynnissä oli esimerkiksi karhu- ja majavamakkaraa). Markkinat käynnissä 8.1. asti.

2. Piparimania.
Ihan huikea luontoaiheinen näyttely, jonka teokset on tehty piparitaikinasta. Esillä 4.1. saakka.

3. Hotellikooma.
Kun on kävellyt päivän ympäri vanhaa kaupunkia, voi ottaa kirjan ja teekupin ja unohtaa kaiken muun. Yövyttiin Hiltonissa, voi suositella.

4. Ö
Vetäistiin illalla sellainen kevyt 11 ruokalajia Ravintola Ö:ssä. Menu on virolais-skandinaavinen ja tykkäsin kyllä tosi paljon. Voitin useamman ruokaennakkoluuloni, esimerkiksi silliin, silakkaan ja selleriin kohdistuvat sellaiset. Aikaa meni yli kolme tuntia ja elämys oli jokaisen eurosen arvoinen.

5. Self baar
Myöhäisillan ginit siemailtiin täällä. Hauska paikka ja hyvä valikoima, tosin meikäläisiä (tällä hetkellä ihan pidettyjä) ginejä tarjoilijat eivät tainneet kovin arvostaa.

Kulttuuri Vanhemmuus Matkat Suosittelen

Lusikkaleipien jouluversio

011.JPG

019.JPG

025.JPG

Sain yhtenä viikonloppuna pakkomielteen tehdä lusikkaleipiä. Lapsuuden suosikkikeksejä jotka olivat niin työläitä, ettei niitä saanut oikein koskaan. Aloin miettiä, että eihän ne nyt niin työläitä ole, eivätkä oikeastaan olekaan. Työvaiheet voi vaikka tehdä eri päivinä, jos siltä tuntuu. Lähestyvän joulun kunniaksi lusikkaleivät saivat väliinsä granaattiomena-vadelmahilloa ja pyörittelin ne sokeri-kaneliseoksessa. Toimii.

Ainekset:

200 g voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Väliin granaattiomena-vadelmahilloa (marketin hyllyltä, sellainen ranskalainen pitkänmallinen lasipurkki) ja sokeri-kaneliseosta.

Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehahtaa. Keitä miedolla lämmöllä noin vartin verran. Voi ei saa palaa, joten sekoittele ja tarkkaile väriä. Kun voi alkaa saada vähän väriä, ota kattila pois liedeltä. Lisää kattilaan sokerit ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää jauhot ja sooda ja sekoita taikinaksi. 

Painele taikinaa teelusikan (itse oikaisin ja tein jälkkärilusikalla, mutta lopputulos oli aika reilun kokoiset keksit) pesään ja siitä pellille. Paista lusikkaleipiä 175 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Voitele jäähtyneet lusikkaleivät hillolla ja paina toinen puoli toista vasten. Kierittele lopuksi sokeri-kaneliseoksessa.

Koti Ruoka ja juoma