Nämä lyhenevät päivät

016.JPG

061.JPG

Aurinko laski tänään 18.50. Lähdin lenkille kuuden jälkeen ja ennätin ennen pimeää takaisin. Ensi viikolla päivä on kaksikymmentä minuuttia lyhyempi ja seuraavalla neljäkymmentä. Kuukausi vielä ja aurinko laskee neljän maissa.

Keväällä tsemppaan itseäni katsomalla päivän pitenemistä auringonnousu- ja laskukalenterista. Mietin, että silloin ja silloin on valoisaa ennen ja jälkeen työpäivän. Tähän aikaan vuodesta se ei kannata. Tarpeeksi kun tuijottaa, se on takuuvarma kaamosmasennus.

Löysin kasvimaalta paleltuneet koristekurpitsat ja viimeiset kosmoskukat. Raaputin auton ikkunasta jäätä ja yritin selittää innostuneelle 3-vuotiaalle, että oikeestaan se ei ole lunta. Kannoin postista kolmet erilaiset talvikengät lapselle ja mietin, kuka kausivaatettaisi minut. Jos ainakin ne kesämekot saisi järjestettyä vaatekaapista tilaa viemästä ja löytäisi jostain villatakkeja tilalle. Ja heijastinliivi, sitä maalaisvermettä tarvitaan ihan pian.

Kesä on mennyt, hyvä nainen. Usko jo.

Suhteet Oma elämä Mieli Ajattelin tänään

Tomaattinen pasta mifunese

010.JPG

Oletteko jo ennättäneet testata Valion uutta mifu-ruokaraetta? Meillä siitä valmistui tosi simppeli tomaattinen peruspasta. Mies vähän kritisoi, lapsi ei tykännyt (liikaa mustapippuria taas kerran), mutta mun mielestä oli oikein toimiva arkiruoka.

Ainekset:

2-3 salottisipulia
2-3 porkkanaa
1 pkt maustamaton mifu ruokaraetta
1 pkt (200g) tuorejuustoa, esim. aurinkokuivattu tomaatti
2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa (Mutti)
valkosipulin kynsi
suolaa, mustapippuria, hunajaa
tuoretta basilikaa

Pilko sipulit, kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulisilppua, porkkanaraastetta ja puristettua valkosipulin kynttä hetki pannulla. Lisää tomaattimurska, suola, mustapippuri ja teelusikallinen hunajaa ja anna hautua kiireestä riippuen vartista tuntiin. Tomaattikastike on sitä parempi, mitä kauemmin ennättää hautua. Lisää lopuksi tuorejuusto ja valutettu mifu ja anna kastikkeen lämmitä vielä hetki pannulla. 

Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoile juuri keitetyn pastan kanssa.

Seuraavaksi ajattelin testata tätä mifu-ohjetta.

Koti Ruoka ja juoma