Tänä vappuna

vappuna.jpg

Tänä vappuna pukeuduttiin nakkeihin ja poppareihin. Vedettiin sokeriöverit ystävien ja niiden lasten kesken. Omar-munkkeja, vaahtokarkkeja, macaronseja ja väliruoaksi raffeleita. Juotiin pullo Ikeasta ostettua alkoholitonta kuohuvaa. Ryhdistäydyttiin ja tuhottiin pullo proseccoa kun lapsi oli saatu nukkumaan. Tehtiin lohicevicheä ekaa kertaa ikinä.

Oltiin vapputorilla ystävien kanssa kymmeneltä aamulla. Kippistettiin jäätelöllä. Paheksuttiin selkeästi juovuksissa ollutta pomppulinnan rahastajaa. Ihasteltiin aurinkoista vappukeliä, ulkonahan tarkeni kerrassaan takki auki! Ostettiin kesän ensimmäiset mansikat ja herneet ja syötiin melkein kaikki heti. Lounastettiin kultaisissa kaarissa. Taiteiltiin katuliiduilla. 

Maalattiin uudet kasvilavat niin, että maalia oli ainoastaan yhdessä koirassa. Maalattiin kattopaneeleita niin, että maalia oli ihan vaan siellä missä pitikin. Kaivettiin esille kesävaatteita ja -kenkiä. Saunottiin. Katseltiin näkymiä uudelta yläkerran terassilta ja päiviteltiin että miten linnut laulaakin niin kovaa.

Päätettiin vappupäivän iltana, että ilmapallot saavat pyöriä lattioilla kunnes tyhjenevät.

Peruslapsiperhevappu. Hyvä vappu. Mutta vielä joskus minä menen serpentiinit kaulassa jonnekin kekkereihin ja olen kuohuviinistä hilpeänä.

Suhteet Oma elämä Lasten tyyli Vanhemmuus

Parsaa ja kylmäsavulohta piirakassa

003.JPG

Parsakausi on täällä! Mun henkilökohtainen kausi starttaa silloin, kun parsan tuotantomaa siirtyy Eurooppaan. Mitään marokkolaista tuontitavaraa en osta ihan periaatteesta. Mutta nyt sitä saa, espanjalaista ja unkarilaista parsaa. Kotimaisen kanssa menee aina kesäkuun alkuun. Ostan aina vihreää, jotenkin en yhtään tykkää siitä valkoisesta.

Kylmäsavulohi ja vihreä parsa ovat ihan täydellinen makupari. Piirakka syntyy käden käänteessä, tää on helppo homma.

Ainekset:

150 g kylmäsavulohta
nippu vihreää parsaa
purkki Mustapekka-ruokakermaa
2 munaa

pohja
2,5 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl kaura- tai ruishiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl vettä
0,75 dl oliiviöljyä
1 dl juustoraastetta
ripaus suolaa

Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää lopuksi juustoraaste, vesi ja öljy ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Levitä esipaistetun pohjan päälle kylmäsavulohisiivut. Lisää huuhdellut parsat, joista on leikattu puumainen tyviosa pois. Sekoita ruokakerma ja munat ja kippaa piirakan päälle. Paista vielä 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ja kas, vappupiknikin vieminen on valmis.

Koti Ruoka ja juoma DIY