Kesäpäivä Skidit Festareilla

IMG_20170729_142026.jpg

IMG_20170729_113753.jpg

IMG_20170729_114416.jpg

IMG_20170729_115233.jpg

IMG_20170729_121308.jpg

IMG_20170729_133149.jpg

IMG_20170729_133706_2.jpg

IMG_20170729_133832.jpg

Vietettiin tänään hauska kesäpäivä Helsingissä Skidit Festareilla. Aamulla junaan ja kohti Isoa kirkkoa. Tässä vaiheessa pisteet VR:lle, joka oli kehitellyt junaan lapsille suunnatun bingon. Täydellä kupongilla sai lunastaa ravintolavaunusta mehun tai jätskin. Saatiin menomatka tuhrattua tähän aktiviteettiin.

Rautatieasemalla ratikka alle ja kohti Kaikukatua. Maalaispojalle julkisilla liikkuminen on iso juttu! Festaripaikka oli meille tuttu jo viime vuodesta ja se on oikeasti tosi toimiva pienten lasten kanssa. Sisäpiha luo kätevästi turvallisuutta ilman aitoja, vessoja on ympäriinsä ja ihan kunnon ravintolakin. Me lounastettiin Siltasen hernefalafelit. 

Aktiviteetteja löytyi monenlaisia, mutta meidän kahden aikuisen ja yhden 4-vuotiaan seurue tykästyi eniten Vieno Motorsin kukkapäähineisiin (me naiset), basaarin ostosmahdollisuuksiin (me naiset, taas), ränniautorataan, trampoliiniin ja hurjaan mahdollisuuteen hypätä asuntoauton katolta patjalle (4-vuotias). En olisi ikinä uskonut, että lapseni leiskauttaa sieltä alas, mutta kyllä vaan! Ja jonotti vielä uusintahyppyyn. Ei ole äitiinsä tullut tässä extremen kaipuussa. Tykättiin myös ulkolavan bändeistä, poppareista ja jumpparadasta. Skeitti- ja skuuttipiste jotenkin missattiin ja se harmitti.

Meininki festarilla oli tosi iloisen rento. Just lastentapahtumaan sopiva. Illalla nukkumaan mennessä lapsi halasi vielä ylimääräisen kerran ja kiitti ISOSTA päivästä.

Kiitos Skidit, nähdään taas ensi vuonna!

Kulttuuri Lasten tyyli Vanhemmuus Suosittelen

Lakritsilla maustetut minipavlovat

IMG_0746.JPG

IMG_0747.JPG

IMG_0749.JPG

Mietin vadelma-lakritsipavlovia jo viime talvena, kun tein samalla makuparilla ihan täydellisiä lusikkaleipiä. Kyllä kyllä, toimii myös pavlovassa. Tein tällä kertaa marengin leivoksina kakun sijaan. Ohjeella tulee noin 7-8 leivosta ja sen voi iisisti tuplata jos haluaa tehdä isomman määrän leivosmarenkeja kerralla. Tosin tämä satsi menee kätevästi uuniin yhdellä kertaa.

Ainekset:

2 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua

Päälle:

2 dl vispikermaa
puoli purkkia mascarponea
1 tl raakalakritsijauhetta (Urtekram)
1 tl vaniljasokeria
vadelmia, erilaisia syötäviä kukkia

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Laita valkuaiset kulhoon ja vatkaa kunnon vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista. Sekoita lopuksi taikinaan perunajauhot ja sitruunamehu. Vaahto on valmista, kun siitä muodostuvat huiput ovat teräviä, eikä se putoa ylösalaisin käännetystä kulhosta.

Muotoile marenkimassasta lusikalla 7-8 pyöreää leivospohjaa leivinpaperille. Leivosten reunoja voi muotoilla lusikalla vähän pohjaa korkeammiksi.

Paista 100 asteessa uunin alatasolla kaksi tuntia.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja mausteet. Lusikoi täyte hyvin jäähtyneiden marenkien päälle ja koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla (vaikkapa orvokit, ruiskaunokit ja kehäkukat). Marengit säilyvät paperipussissa hyvänä viikon verran, eli voit tehdä ne hyvissä ajoin valmiiksi.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY