Eihän elämästä koskaan tiedä

2016_02_27_09_35_45_OneShot.jpg

Siitä on melko tarkkaan kymmenen vuotta aikaa, kun lähdin matkaoppaaksi Slovakiaan. Tein niihin aikoihin paljon töitä ja saatoin viettää ylityövapaani tuttujen matkatoimistossa tekemässä opashommia vähän niin kuin talkooperiaatteella. Elämä oli periaatteessa aika yksinkertaista. Olin vastuussa itsestäni ja kahdesta mäyräkoirasta. 

Vaikka eihän se ihan yksinkertaista ollut. Olin saanut viime vuosina rakkausasioissa niin monta kertaa siipeeni, että päätin pärjätä itsekseni. Yksinkertaista, ei mitään säätöjä eikä sydänsuruja.

Ihminen on kuitenkin toisinaan toiveikas. Muistan vieläkin, kun selasin matkustajalistaa ja mietin, olisiko siellä edes joku 70-luvulla syntynyt. Näiden reissujen keskiverto-osallistuja kun oli minua vähintään kymmenen vuotta nuorempi. Löysin listoilta kaksi kriteereihini menevää nimeä. Toinen nimistä kuului seuralliselle kaljupäälle, joka tilasi kylpylästä lähdettäessä tuopillisen vodkaa matkaevääksi. Paheksuin, tietenkin.

Nyt kymmenen vuotta myöhemmin olen naimisissa tuon matkalaisen kanssa. Meillä on yhteinen lapsi ja talo. Vähän se vaati reissun jälkeistä stalkkaamista ja viestittelyä sekä treffit Tampereella Filkkareilla.

Olen monta kertaa miettinyt, että mitä jos en olisi lähtenyt reissuun? En edes ollut alunperin lähdössä. Olisimmeko tavanneet jossakin muuten? Tuskin, asuimmehan parinsadan kilsan päässä toisistamme. Vai olisimmeko sittenkin? Ei elämästä oikeasti koskaan tiedä.

Sen tosin tiedän, että lähtöpäätös oli yksi elämäni parhaita. 

Suhteet Oma elämä Rakkaus Vanhemmuus

Blinipannukakku

blinipannukakku.jpg

Blinit ovat ihania, mutta aina ei jaksaisi alkaa paistaa niitä. Vastaus ongelmaan on blinipannukakku. Epäilin vähän, mutta päätin antaa mahdollisuuden. Ei tämä niitä vasta paistettuja rapsakkareunaisia pieniä lettusia voita, mutta toimii laiskana hetkenä oikein hyvin. Ja päälle tuleva sitruunasmetana on niin ihanaa! Ohje soppa365.fi:stä.

Ainekset:

7 dl maitoa
1 prk kermaviiliä
25 g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3 munaa
25 g sulatettua voita

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöisiksi. Murenna hiiva seokseen ja sekoittele niin kauan, että se liukenee. Lisää jauhot ja suola ja anna tekeytyä keittiöpyyhkeellä peitettynä huoneenlämmössä tunnin verran. Lisää lopuksi munat ja rasva ja paista syvällä uunipellillä 200 asteessa noin puoli tuntia.

Mun mielestä blinipannukakku on parasta sitruunasmetanan, savulohen, tillin ja suolakurkun kanssa. Mitkään aidot blinitäytteet nämä ei tietenkään ole, mutta mun makuun ahh niin hyvät. Sitruunasmetana tehdään näin:

Ainekset:

purkki smetanaa
luomusitruunan kuori ja lusikallinen mehua
puoli ruukkua tilliä
suolaa ja mustapippuria

Kaikki ainekset sekaisin ja lusikoidaan valmiin pannarin päälle kalan, suolakurkun ja lisätillin kanssa. Tilliä ei voi koskaan olla liikaa.

Koti Ruoka ja juoma