Pinaattilettuja

001.JPG

Meillä oli viime viikolla vähän huono ruokaviikko. Oli päiviä, ettei V saanut syötyä juuri mitään. Syytän hampaita (kestoselitys), koska kuola valuu norona pitkin leukaa. Perjantaina keksin paistaa pinaattilettuja ja tyyppi söi niitä 5 kpl ihan hiljaa ja tunkemalla vaan lettua toisen perään suuhunsa. Onneksi näitä tulee tästä iso satsi, eli kätevänä emäntänä pakastin osan. Ei tarvii seistä hellan edessä joka päivä (viikko?), koska onhan näiden paistaminen oma sessionsa.

Ainekset:

1 pss pakastepinaattia (tai just tähän aikaan vuodesta tuoreita nokkosia!)
5 dl maitoa
1 luomusitruunan kuori
2 munaa
2,5 dl sämpyläjauhoja
0,5 tl suolaa (voi jättää pois, ellei uskalla suolata lasta)
voita paistamiseen

Valuta sulanut pinaatti lävikössä. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Lisää kulhoon munat, maito, jauhot, suola, pinaatit ja sitruunankuori. Sekoita hyvin ja anna turvota vartin verran. Kuumenna lettupannu ja paista voidelluissa lettupannun kolosissa.

Omiin lettuihin ripottelin vielä hampunsiemenrouhetta, että letuista tulisi vähän ruokaisampia.

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma