Porkkanakuppikakut
Muistattehan klassikon meidän jokaisen lapsuudesta, porkkanakakun? Porkkanakakku tulee taas, nyt vaan kuppikakun muodossa.
Ainekset:
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
2,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
250 g porkkanaa hienoksi raastettuna ja neste pois puristettuna
1,5 dl juoksevaa margariinia
Kuorrute:
1 prk Valio Viola vaniljatuorejuustoa
puoli pakettia tomusokeria
1 rkl appelsiinimehua ja raastettua appelsiinin kuorta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon rauhallisesti sekoitellen kuivat aineet, porkkanaraaste ja juokseva margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 min.
Vatkaa kuorrutteen ainekset kevyesti sähkövatkaimella ja pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele raastetulla appelsiininkuorella, nonparelleilla tai millä haluatkin.