Raparperi-kaurapaistos (gluteeniton)

PicMonkey Collage.jpg

Oi alkukesä ja raparperi. Miten maasta versovat raparperinvarret tuntuvatkin niin taivaallisilta tähän aikaan vuodesta, kun muu hyötytarha on vielä suunnitelman asteella!

Ohjeen raparperi-kaurapaistos on gluteeniton. Myös maidoton ja vegaaninen, jos valitsee margariinin oikein. Minä kyllä käytän voita aina silloin, kun muuhun valintaan ei ole pakottavaa tarvetta. Jos paistoksen syöjissä on tiukkaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavia, kannattaa muistaa valita kaurahiutaleiksi Elovenan sijaan varsinaiset gluteenittomat kaurahiutaleet.

Ainekset (pieni uunivuoallinen)

5 dl raparperia
1 dl fariinisokeria
ripaus kanelia

3 dl kaurahiutaleita
100 g voita tai margariinia
puoli desiä sokeria
1 tl vaniljasokeria

Paloittele raparperit ja keitä niitä kattilassa fariinisokerin ja kanelin kanssa muutama minuutti. Kippaa uunivuoan pohjalle.

Nypi kulhossa sekaisin pehmeä voi, kaurahiutaleet ja sokerit. Ripottele kauraseos raparperien päälle ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.

Tarjoile vaniljajätskin tai -kastikkeen kanssa.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.