Sadonkorjuu

009.JPG

Kirsikkatomaatteja ja basilikaa! Täydellisestä salaatista puuttuu enää mozzarella, oliiviöljy ja mustapippuri. Niiden suhteen emme ole toistaiseksi omavaraisia…

Kasvihuoneella on menossa kesän satohuippu. Tai kurkkuja tulee enää harvakseltaan, vielä kuukausi sitten kaksi kurkuntainta puski kurkkuja noin viiden kappaleen päivätahdilla. Siinä pysyi koko lähipiiri kurkuissa! Mutta tomaatteja, paprikaa, suippopaprikaa ja munakoisoa tulee kiitettävällä tahdilla. Ja basilikaa. Korianteri antoi jo kaikkensa ja päätyi kompostikasaan.

Olin keväällä jotenkin laiska ja hain kasvihuoneeseen vain kaksi kurkkua, kaksi kirsikkatomaattia, ruukkutomaatin, munakoison, suippopaprikan ja tavallisen paprikan. Kylvin parvekelaatikoihin basilikaa ja korianteria ja siinä se. Oikeastaan tällä kokoonpanollakin on tullut mukavasti satoa, eikä kasveista huolehtiminen ole ollut ylivoimaista. Kasvilavassa oli vielä salaattia, rucolaa, lisää korianteria ja porkkanoita.

On jotenkin käsittämätöntä, miksi itse kasvatetut kasvikset maistuvat niin erilaiselle, kuin kaupasta ostetut. Eihän kaupan kelmutettu kurkku maistu oikeastaan miltään, kun omasta kasvihuoneesta tuleva on tosi maukasta. Mikä siinä muka voi olla, eivätkö kasvikset vaan tykkää kylmävarastoinnista? Kuluttajalle päätymisen viivettäkään ei voi pitää syyllisenä, sillä monta päivää pöydällä odotellut kurkku on vielä sekin hyvää. Vai tekeekö kasvikset tuota matkaansa viikon tai kaksi? Kotimaisetkin?

Niin tai näin, tämä kuukauden verran kestävä melkein-omavaraistalous on ehdottomasti paras aika vuodesta.

005.JPG

007.JPG

006.JPG

002.JPG

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.