Syksyn helpoin omenapaistos

072.JPG

Kun pihassa on neljätoista omenapuuta, tulee omppuja ihan riesaksi asti. Syksyn ensimmäisiä omenoita odotetaan, viimeiset kerätään mätinä kottikärryihin ja viedään pellolle mätänemään. Yritän joka vuosi tyrkyttää omenoita (ne ovat oikein hyvän makuisia!) lähipiirille, mutta menekki ei ole kovin hyvä. Niinpä meillä yritetään tuhota mahdollisimman paljon omppuja. Vauvaparka saa joka soseeseen omenaa ja aikuiset syövät omenapiirakoita. Omenakauden päätyttyä menee varmaan puoli vuotta, ennen kuin huvittaa ostaa omppuja. Lievä yliannostus siis.

Sunnuntain jälkkäriksi valmistui ihana kaura-omenapaistos, jonka saa uunivalmiiksi kymmenessä minuutissa. Tämä on oikein hyvä, kun saa kavereita iltateelle ja haluaa tarjota jotain helposti valmistuvaa. Kaveriksi sopii vaniljakastike tai -jäätelö.

121.JPG

Ainekset:

250g voita

700g omenoita

2 rkl vaniljasokeria

3 tl kanelia

2,5 dl fariinisokeria

8 dl kaurahiutaleita

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omput kuutioiksi (minä en jaksa edes kuoria kotimaisia omppuja, hyvin toimivat kuorineenkin!). Laita omput piirakkavuokaan ja nakkaa sekaan kaneli ja vaniljasokeri.

Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja levitä mössö piirakkavuokaan omenoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 25 min. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita päälle folio tai leivinpaperi.

Jos syöjiä on vain muutama, voi määrän puolittaa. Sama piirakkavuoka toimii silloinkin, paistos on vaan littanampi.

Alkuperäinen ohje Kinuskikissan blogista.

koti ruoka-ja-juoma