Täydellinen sienipiirakka

004.JPG

Edes kukat ei pelasta tätä rumaa kuvaa. Ei helvetti tähän aikaan vuodesta voi saada mitään järjellistä ruokakuvaa, kuin korkeintaan ikkunan vieressä klo 12, kun päivä on vihdoin valjennut, eikä ilta alkanut vielä pimentyä.

Hurraa, löysin pidempään kadoksissa olleen täydellisen piirakkapohjan ohjeen! Tämä on maailman nopein tehdä ja sen rakenne on täydellinen. Sämpyläjauhot, hiutaleet ja juustoraaste tekevät kummaa piirakkapohjalle. Mainio suutuntuma. Ja tämähän se on kuulkaa tärkeää!

Tämä piirakka tehtiin suppilovahveroista, mutta ellei sienet uppoa, voi niiden tilalla käyttää vaikka kylmäsavulohta. Silloin timjami kannattaa vaihtaa tilliin tai ruohosipuliin. Hyvä tulee niinkin. Tai vaikka paprikalla, punasipulilla, kesäkurpitsalla ja fetalla.

Ainekset:

täyte
pari desiä pakastettuja sieniä tai rasia herkkusieniä
purjosipuli
puolikas pala aura-juustoa
mustapippuria, suolaa, timjamia

ruokakerma
kaksi munaa

pohja
2,5 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl kaura- tai ruishiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl vettä
0,75 dl oliiviöljyä
1 dl juustoraastetta
ripaus suolaa

Freesaa pannulla pilkottu purjo. Lisää sienet ja paista hetken aikaa. Lisää mausteet.

Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet. Lisää juustoraaste ja nesteet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa 5 minuuttia. Lisää esipaistetun pohjan päälle sienitäyte ja kerma-munaseos. Ripottele viimeisenä päälle aura-juusto. Paista vielä 200 asteessa noin puoli tuntia.

koti ruoka-ja-juoma