Tuplasuklaaruudut

tuplasuklaaruudut.jpg

Mitä tehdään kehnon kelin perjantaina? Leivotaan jotain aivan liian makeaa ja linnoittaudutaan kotiin pitämään sadetta. Tämän mutakakun ja rocky roadin yhdistelmän kanssa sopii tee tai kuohari, ihan oman perjantaifiiliksen mukaan.

Ainekset:

pohja:

175 g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

1,5 dl kaakaojauhetta

1,5 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

0,5 dl siirappia

suklaakuorrute:

2 dl kuohu- tai vispikermaa

0,5 dl siirappia

200 g tummaa suklaata

päälle vaahtokarkkeja, suklaakonvehteja, suolapähkinöitä tai mitä ikinä keksiikään 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi seokseksi. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista. Lisää siirappi ja jauhoseos ja sekoita taikinaksi. Vuoraa noin 20×30 cm vuoka leivinpaperilla ja kippaa taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min.

Ja sitten kuorrute. Kiehauta kerma ja siirappi kattilassa. Jäähdytä hieman ja lisää paloiteltu suklaa. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele karkeilla ja suolapähkinöillä. Malta vielä hetki ja laita kakku jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

Alkuperäinen ohje on jostain viime vuoden Kotivinkistä.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.