Vauvan bataatti-lohipata
Bataatti on ollut meillä ykkösherkku siitä lähtien, kun V alkoi syömään soseita. Siksi ei olekaan ihme, että bataatti-lohipadasta kehkeytyi uusi ruokasuosikki. Laitoin ekalla kerralla kaksi valkosipulinkynttä. Maistui tosi hyvin (nuoli vielä lopuksi lusikankin), mutta eihän se nyt ole kiva kun vauva haisee valkosipulille…
Ainekset
200-300g lohta
kaksi keskikokoista bataattia
kolme keskikokoista porkkanaa
puolikas punainen paprika
valkosipulinkynsi
jotakin yrttimaustetta
mustapippuria
Kuori ja lohko porkkanat ja bataatit plus valkosipuli, pilko paprika ja keitä vedessä kypsiksi. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot, leikkaa kuutioiksi ja lisää sekaan keittämisen loppuvaiheessa. Lisää joukkoon myös ripaus jotakin yrttiä (oreganoa, basilikaa tms.) ja vähän mustapippuria. Kaada liika vesi pois ja soseuta tasaiseksi.
Ohjeeseen tulevan kalan määrää voi vaihdella vauvan iän mukaan. Ensimmäisiä kertoja kalaa maistelevalle laittaisin lohta 200 g, soseveteraanille puolestaan vähän enemmän.