Vauvan bataatti-lohipata

041.JPG

Bataatti on ollut meillä ykkösherkku siitä lähtien, kun V alkoi syömään soseita. Siksi ei olekaan ihme, että bataatti-lohipadasta kehkeytyi uusi ruokasuosikki. Laitoin ekalla kerralla kaksi valkosipulinkynttä. Maistui tosi hyvin (nuoli vielä lopuksi lusikankin), mutta eihän se nyt ole kiva kun vauva haisee valkosipulille…

Ainekset

200-300g lohta

kaksi keskikokoista bataattia

kolme keskikokoista porkkanaa

puolikas punainen paprika

valkosipulinkynsi

jotakin yrttimaustetta

mustapippuria

Kuori ja lohko porkkanat ja bataatit plus valkosipuli, pilko paprika ja keitä vedessä kypsiksi. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot, leikkaa kuutioiksi ja lisää sekaan keittämisen loppuvaiheessa. Lisää joukkoon myös ripaus jotakin yrttiä (oreganoa, basilikaa tms.) ja vähän mustapippuria. Kaada liika vesi pois ja soseuta tasaiseksi.

Ohjeeseen tulevan kalan määrää voi vaihdella vauvan iän mukaan. Ensimmäisiä kertoja kalaa maistelevalle laittaisin lohta 200 g, soseveteraanille puolestaan vähän enemmän.

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe