Vauvan spaghetti bolognese
Vauvan syöminen on (ainakin meillä) toisinaan vähän säätämistä. Soseet alkoivat maistua paremmin, kun keksin alkaa maustaa niitä kunnolla. Esimerkiksi yrtti-valkosipulimaustettu tomaattimurska antaa kummasti makua soseisiin. Eivätkä itse tehdyt soseet haise koiranruoalle, kuten kaupasta ostetut… Kamalaa syöttää vauvalle ruokaa, jonka hajusta tulee itselläkin pala kurkkuun.
Alla oleva ohje on mukaelma Matleena Lahden mainion Luomuruokaa lapselle -kirjan bolognese-ohjeesta. Tällä hetkellä tämä on V:n ihan ehdoton suosikkiruoka. Tyyppi istuu omassa penkissä suu auki, eikä (yleensä) pelleile yhtään, kun tätä lappaa kitaan.
Ainekset:
400 g naudan (luomu) jauhelihaa
4 porkkanaa
pieni purjosipuli
500 g yrtti-valkosipuli tomaattimurskaa
ripaus sokeria, mustapippuria ja oreganoa
3,5 dl (keittämätöntä) raketti-spagettia
Raasta porkkanat ja pilko purjosipuli. Paahda jauheliha kuumalla, kuivalla pannulla. Rasvaa ei tarvita, lihaa vaan sekoitellaan reippaasti ennen lihasnesteen irtoamista. Keitä jauhelihaa hetki omassa liemessä ja lisää sekaan muut ainekset. Anna hautua hiljaisella lämmöllä noin 20 min. Keitä spagetti ohjeen mukaan ja sekoita keitokseen. Soseuta sauvasekoittimella.
Ohje on sen verran reilu, että ruokaa tulee hyvä setti pakastimeen. Ohjeen voi tietenkin puolittaa, ellei halua keittää kerralla koko naapuruston vauvoille.