Ulkoruokinta
Haaste on osaltani edennyt hyvin. Takana on muutama päivä ja toistaiseksi ei ole aloituspisteen jälkeen mennyt ruokaa roskiin. Alun näennäisestä helppoudesta huolimatta (kävin eilen ensimmäistä kertaa kaupassa, joten mikään ei ole ehtinyt pilaantua) olen jo keksinyt kiertotien: Ruokahävikin minimoimisen ruokailemalla ulkona.
(Herkkuburger, 100 Days, Opus Hotel, Vancouver)
Suoraan sanottuna vaikuttaa siltä, että helpoimmalla tosiaan pääsisi, jos vain kävisi ulkona syömässä. Silloin ei tosiaan kotona jäisi ruokaa yli. Ruokahuollon täydellinen ulkoistaminen ei kuitenkaan ole minulle vaihtoehto, vaan aion edelleen jatkaa ruualaittoa myös kotona.
Työpäivinä kuitenkin tulee käytyä syömässä lounasta ulkona työkavereiden kanssa päivittäin ja kaipaisinkin jotain vinkkejä siihen, miten voisin toteuttaa haastetta työpaikkaruokailussa. En halua päästä haasteessa liian helpolla.
Yksi vaihtoehto olisi tietysti tuoda eväät mukana (näin saisin pienennettyä ruokahävikkiä myös kotona!), mutta en millään raaskisi luopua päivittäisestä lounastauosta työpaikan ulkopuolella. Se on tervetullut breikki työpäivään. Mikä siis neuvoksi?