Lauantain lohipasta
Haluatko parhaimman lohipastareseptin ikinä? No vaikket haluaisikaan, niin jaan tämän ihanuuden ohjeen jokatapauksessa!
Ohjeen on alunperin nuorenapoikana kehittänyt Jyrki Sukula ja vaikka herra nykyään vain ärsyttää, niin aina tätä pastaa syödessä lähetän hänelle lämpöisiä ajatuksia.
Tarvitset neljälle- viidelle nälkäiselle sipulin, reilut parisataa grammaa kylmäsavulohta, valkoviiniä (suosittelen gato blancoa, kelpaa tähän hyvin) ja kolme dl kermaa. Pastana pelittää parhaiten tagliatelle all´uovo.
Niinkuin kuvasta näkyy, kylmäsavulohi suikaloidaan odottamaan pääsyään kastikkeeseen, sipulit silputaan ja laitetaan kuullottumaan tilkaan öljyä, kun ne ovat pehmenneet kaadetaan valkkari (tässä tapauksessa tuo pissalta näyttävä neste lasipurkissa) sekaan ja annetaan kiehua hetken aikaa. Perään kaadetaan kerma ja annetaan kiehua hiukkasen kasaan miedolla lämmöllä.
Pasta keitetään sellaiseksi millaisena se itselle parhaalle maistuu, oma valintani on ”klassinen” al dente, mutta pehmeämpikään ei tässä ruokalajissa häpeä. Kypsä Pasta valutetaan ja palautetaan kattilaan.
Kuplivan kuumaan kastikkeeseen lisätään suikaloitu kylmäsavulohi ja sekoitetaan varovaisella kädellä. Kastike kumotaan pastan päälle ja sekoitetaan hyvin. Annetaan tekeytyä sen aikaa kun kulhot katetaan pöytään ja valkoviini kaadetaan laseihin.
Nautinto on täydellinen.