Ei erehtymisen vaaraa

FullSizeRender 12.jpg

Tänä aamuna sain energiapuuskan kotihengetär twistillä ja paistoin sekä suolaista, että makeaa herkkua pääsiäisen kahvipöytään.
Olen kutsunut lähisuvun kaikkine ruokavammaisineen pääsiäismaanantaina kahvittelemaan sekä pääsiäisen, että tutkintotodistukseni kunniaksi.

Niin. Luit ihan oikein: tutkintotodistukseni kunniaksi.

Perjantaina sain viestin ryhmävastaavaltamme, että paperit ovat tarvittavin leimoin ja allekirjoituksin varustettuna hänen edessään ja tänään ryhmämme kokoontuu vastaanottamaan paperinsa. RV lupasi oikein ”kahvitilaisuuden” järjestää…

Mutta joo, niihin ruokavammaisten leipomuksiin. Paistoin gluteenittomia paprika-punasipuli-koskenlaskijapiiraita sekä pieniä rahkapiirakoita ja suuressa viisaudessani tein ne foliovuokiin, joten ei tarvitse miettiä miltä tarjottimelta allergikot eväänsä ottavat.
Tavoistani poiketen päätin tehdä osan tarjottavista ajattelematta rajoittavia tekijöitä ja noilla foliovuo´illa helpotan omaa ja vieraiden valintoja.
Gluteenittomia voin sitten paistella messuilta ostamiini ihaniin & värikkäisiin pahvi/kartonki/paperivuokiin…

FullSizeRender 11.jpg

Rahkapiirakoiden pohjataikinan olen löytänyt Ainon blogista ja se toimii kyllä muihinkin makeisiin piiraisiin. Perunajauhojen kaveriksi olen pöläytellyt milloin riisijauhoa, maissijauhoa tai ihan gluteenitonta vaaleaa jauhoa ja aina maku on ollut ok. Rakenne on ihanan mehevä!

Suolainen pohjaohje ja liuta muitakin loistavia ohjeita löytyy täältä.

Oletteko muuten huomanneet, että jos tarjottavat ovat leikattuina paloina, niin niitä menee tosi paljon enemmän kuin tällä tavoin ”yksittäispakattuina”?

HAHAHAHAH, pihi ja kiero emäntä täällä laskelmoiden tekee tarjottavia…

Mutta nyt vähän pakkelia naamaan ja ehjiä sukkahousuja metsästämään.

 

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.