Oranssia Marmeladia

Ostinpa tuossa ohimennen sankollisen appelsiineja. Tytär tarvitsi sangon ja minä otin appelsiinit.

Siihen sankkoon mahtuu muuten aikamoinen määrä hedelmiä ja vaikka miten yritin, jouduin toteamaan että eihän niitä saa syötyä taloudessa, jossa kaikilla muilla on sitrusallergia.

Eilen illalla tuijotellessani appelsiinivuorta mieleeni tuli makumuisto rapeasta paahtoleivästä ja sen päällä kieltä hyväilleestä appelsiinimarmeladista – sellaisesta missä on kuortakin mukana. Nam.

Joten eikun tuumasta toimeen. Pesin puolisentoista kiloa appelsiineja pehmeällä harjalla, kuivasin ne ja leikkasin neljään lohkoon pituussuunnassa. Lohkot leikkasin ohuiksi viipaleiksi ja viskoin kattilaan. Koska jääkaapissa olleet (Mojitoja varten) limet olivat päässeet kuivahtamaan, lorautin sitruunamehua pullosta appelsiiniviipaleiden päälle.
Hillosokeria löytyi hyllynperiltä n. 12 dl (mihinkähän mie olen sitä aiemmin käyttänyt) ja myös sokeri päätyi kattilaan.

Keitin sörsseliä miedolla lämmöllä puolisen tuntia (vähempikin aika olisi kai riittänyt, mutta unohduin lukemaan kirjaa) ja tölkitin marmeladin uunissa kuumentamiini tölkkeihin.
Aamulla maistoin marmeladia paahtoleivän päällä ja jep, maku oli juuri sellainen kuin muistelin, eli MAHTAVAN HYVÄÄ!
Säilyy kuulema huoneenlämmössä kun on hillosokerilla tehty.

picmonkey_collage2.jpg

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.