Äidin kanaviillokin ylistys

Kokkaaminen on trendikästä ja uusia makuja maailmalta on mukava kokeilla. Olen hurahanut tähän boomiin tosissani. Keitiössä on pitkä hylly erilaisia eksoottisia mausteita. Erikoisesti intialainen keittiö koukuttaa.

Mutta sittenkin, välillä tulee hillitön kaipaus äidin tekemiin perusruokiin , joissa ei juuri muita mausteita ollut kuin suola ja pippuri. Tietenkään runsasta määrää voita unohtamatta. Yksi parhaita oli kanaviillokki tai -kastike, -paisti millä nimellä sitä milloinkin nyt kutsuttiin. Tätä äiti valmisti usein sunnuntaisin.

Tämä ruoka ei onnistu broilerista vaan täytyy olla ehdotttomasti ihan aikuinen kana. Harmittavasti kanaa ei ole kovin hyvin saatavilla. Jos kuitenkin onnistut löytämään jostain hyvin varustetusta kaupasta kanan niin tässä suussa sulava ohje.

Tarvitset:

  • Kokonainen kana
  • Runsaasti voita
  • Kermaaa
  • Suolaa
  • Maustepippureita muutama
  • Vehnäjauhoja
  • Vettä

Valmistus:

Paloittele koko kana melko suuriksi paloiksi, esim rintafileet, koipi, reisi jne omiksi paloikseen. Ota tarkkaan kaikki valkoinen rasva pois sekä nahka. Ruskista huolellisesti kaikki palaset runsaassa voissa ruskeaksi – siis todella ruskeaksi, tämä on tärkeää maun kannalta. Paista palat useassa erässä, että pannu pysyy kuumana, laita palat katilaan ja huuhtele pannusta makuliemi mukaan niin että lihat peityy hyvin liemeen.

Kun kaikki on paistettu  lisää katilaan suola ja kokonaisia maustepippureita (mustapippurikin käy), Anna porista miedolla lämmöllä niin kauan kunnes liha on ylikypsää ja suorastaan hajoaa liemen joukkoon.Lisää välillä vettä tarvittaessa.  Lisää kerma ja suurusta liemi sopivaksi vehnäjauholla.

Lopputuloksena on muhennosmainen kastike, jossa suussa sulava liha kietoutuu pehmeään kastikkeseen. Tarjoile ruoka keitettyjen perunoiden ja porkkanapyreen kanssa. Nämä lisäkkeet toimii loistavasti.

Paras juoma herkun kanssa on itse tehty kotikalja, mutta sen puuttuessa voit kokeillke hyvää vehnäolutta.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.