Helpot porkkanarieskat ja raejuustotahna
Helpot ja terveelliset porkkanarieskat ja ”munavoi omalla twistillä”
Äitini tapasi tehdä pieniä rieskoja perunaamuusin tähteistä, Ne maistuivat taivaallisilta munavoin kanssa.
Rieskat muistui mieleeni kun huomasin jääkaapissa eilen tähteeksi jääneen porkkana-kukkakaali sosekeiton lopun. Päätin kokeilla rieskoja ja käyttää keiton hyödyksi. Kokeilu onnistui yli odotusten – herkullista ja terveellistä.
Näin se meni:
Laitoin uunin kuumenemaan 250 asteeseen.
Kippasin kulhoon soseen n. 5 dl ja lisäsin joukkoon
0,5 dl maitoa
Ripaus suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl kauraryyniä
2 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl chia siemeniä
(Chia siemenet ovat todellista voimaruokaa sisältäen kuituja, terveellisiä rasvahappoja, erilaisia kivennäis- ja hivenaineia ja vitamiineja. Sopivat hyvin myös kaikenlaiseen leivontaan. Kannattaa hankkia osaksi päivittäistä ruokavaliota)
Sekoitin kaikki aineet, jonka jälkeen lisäsin vehnäjauhoja pussista vapaalla kädellä niin, että taikinasta tuli hyvin pehmeää, ja sain sen juuri ja juuri leivottua pikku rieskoiksi jauhotetulla alustalla.
Paistoin 250 asteen uunissa noin 15 min.
Lisäkkeeksi raejuustotahnaa:
Kaksi keitettyä kananmunaa
1,5 dl raejuustoa
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
1 valkosipulin kynsi
Sekoitin kaikki ainekset karkeaksi tahnaksi.
Paksu keko levitettä rieskan päälle, seuraksi sopii esim. kuppi hyvää teetä.
Todella hyvää ja helppo valmistaa. Rieskojen pohjaksi käy mikä tahansa juuressose. Seuraavaksi aion kokeilla lantua.