Itsensä aliarvioijan uudenvuodenlupaukset

IMG_8862 (2).JPG

Ystävän uudenvuodenlupaus on koota bucket list eli lista asioista, jotka hän haluaa tehdä ennen kuolemaansa. Olen jahkaillut listan tekemistä jo vuosia, joten kopioin hänen lupauksensa. Lisään asioita listaan sitä mukaa, kun ne mieleen tulevat. Aion myös tästä eteenpäin toteuttaa yhden asian listalta joka vuosi.

Toissavuonna tajusin, kuinka hyvää minulle tekee yrittää asioita, joissa en usko onnistuvani. Aliarvioin kykyjäni rajusti, joten mahdottomalta tuntuvien asioiden kokeileminen pakottaa minut huomaamaan kykyni.

Parasta oli kuitenkin haastaa itsensä tekemään asioita, joista en ollut unelmoinut mutta jotka tuntuivat kiehtovilta. Sellaisia olivat esimerkiksi pienen roolin näytteleminen lukionäytelmässä ja tv-sarjan koekuvauksiin osallistuminen. Näytelmää harjoitellessa tutustuin kivoihin ihmisiin ja esiintyminen oli hieno kokemus. Tv-sarjaan en päässyt, mutta koekuvaus itsessään oli hauska ja vapauttava kokemus.

Siispä päätin viime vuonna tekeväni joka vuosi jotakin, missä en etukäteen usko menestyväni. Aina en menestykään, mutta se ei ole pääasia. Tärkeintä on hankkia uusia ja erilaisia kokemuksia, joista saa virtaa muuhun elämään. Yhtä tärkeää on se, että näin en jää paitsi hienoista asioista siksi, että aliarvioin itseäni.

Viime vuonna päätin lukea ja osallistua yliopiston pääsykokeisiin, vaikken uskonut pääseväni sisään. Sain paikan rimaa hipoen – ja sehän riitti.

 

 

// Kuva Suvi Nevalainen, Peking 2013

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *