Valtakunnassa kaikki hyvin?

7 miljardia äärettömyyttä.JPG

Kevään ja kesän kaameimmat uutiset yhdessä postauksessa. Valmistautuuko Suomi sotaan? Romahtaako moderni sivilisaatio muutaman seuraavan vuosikymmenen aikana? + lapsiseksiturismista Thaimaassa ja perussuomalaisten yhteyksistä äärioikeistolaisiin ryhmiin

Olen koonnut kirjoitusten oleellisimman sisällön, lisännyt korostuksia ja keksinyt osan otsikoista. Alkuperäisiin juttuihin pääsee klikkaamalla otsikkoja.

”Valtakunnassa kaikki hyvin
vanha vartija huutaa silmin hämärtyvin”
– Pekka Simojoki, Valtakunnassa kaikki hyvin

 

Valmistautuuko Suomi sotaan?

onko tämä ennemminkin sotaan valmistautuva kuin kansantaloutta tasapainottava hallitus?

Jos valtion pitää todella siirtää kymmenen miljardia euroa päivähoidosta, koulutuksesta ja sosiaaliturvasta hävittäjähankintoihin, Suomeen kohdistuu sotilaallinen uhka, jonka rinnalla millään muulla ei ole mitään väliä.

Samaan aikaan päättäjät vakuuttavat, että heillä on ”yhteinen tilannekuva” eli täsmälleen sama käsitys Suomen ongelmista. Tämäkin kuulostaa enemmän poikkeustilalta kuin normaalilta pohjoismaiselta demokratialta.

Pahinta mitä voi tapahtua on, että reagoimme Venäjällä nousevaan totalitarismiin rajoittamalla omaa vapauttamme. Historia arvostaa eniten niitä, jotka aistivat mitä tapahtuu, puolustavat loppuun asti rauhaa, väkivallatonta vastarintaa, demokratiaa ja ilmaisunvapautta.”

Elina Grundström / Helsingin Sanomat / 9. kesäkuuta 2015

 

Modernin sivilisaation tuho

”Vasta julkaistun NASA:n (Goddard Space Flight Center) rahoittaman tutkimuksen mukaan ihmiskunnan päivät ovat luetut. Tai ainakin sellaisina kuin me ne tunnemme. — moderni sivilisaatio tulee kokemaan romahduksen muutaman seuraavan vuosikymmenen aikana.

Tutkijoiden mukaan jokainen yhteiskunnallinen romahdus viimeisen 5000 vuoden aikana on ollut seurausta siitä, kun resursseja on venytetty ja käytetty yli tarpeiden. Tämä on aina johtanut lopulta siihen, että ympäristön ekologinen kantokyky on pettänyt. Samaan aikaan yhteiskunnissa vallinnut kerrostuneisuus on kaventunut kahteen eri tuloluokkaan, jotka ovat koostuneet eliitistä eli rikkaista ja massoista eli tavallisista kansalaisista.

Romahduksen syynä ei näin ikään ole koskaan ollut resurssien täydellinen loppuminen, vaan ahneus. Puhdas ja yksinkertainen. Kuulostaako tämä tutulta?

— maailman 85 rikkainta ihmistä omistavat yhtä paljon kuin maailman köyhin puolisko eli noin 3,5 miljardia ihmistä.

Jos katsotaan maailman rikkainta prosenttia, niin he omistavat jo yli 65 kertaa enemmän kuin maailman köyhin viisikymmentä prosenttia.

Ensimmäisenä meidän tulisi vähentää taloudellista eriarvoisuutta ja tuloeroja maailmassa, sekä varmistaa luonnovarojen tasainen ja oikeudenmukainen jakaantuminen ihmisten kesken. Tämän jälkeen meidän tulisi vähentää dramaattisesti uusiutumattomien luonnovarojen käyttöä, joka voisi tapahtua esimerkiksi tukeutumalla vähemmän intensiivisiin ja uusiutuviin luonnovaroihin.

Vain hyvin harvat tuntuvat ymmärtävän sen, että vaikka ekologinen kiertokulkumme onkin hyvin joustava, niin lopulta se aina rankaisee tyhmyydestä. Ne jotka ajattelevat, että taloutemme voi kasvaa loputtomiin, ilman ympäristön vakavaa vaurioitumista, ovat väärässä. Kasvava talous revitään aina jostakin.”

Martti Asikainen / Uusi Suomi Puheenvuoro / 20. maaliskuuta 2015

 

7 miljardia äärettömyyttä - halkeama muurissa.JPG

Viisaat kansanedustajamme: kansallissosialistien kaveri ja vuoden 1918 valkoisten fani

”Keskeisillä perussuomalaisilla politiikoilla on kytköksiä äärioikeistolaisiin ryhmiin.

Millainen liike oli Kansallinen kulttuuririntama, jonka aktiivi nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö oli 1990-luvun alussa?

’ — Ideologiassa toinen keskeinen näkökulma oli vuoden 1918 valkoisen Suomen perinnön ylläpitäminen.

Liikkeen lehden nimi oli Valkoinen Suomi, sitä alettiin julkaista vuonna 1990. Valkoinen Suomi oli valkoinen kahdessakin mielessä: valkoisten suomalaisten Suomi, mutta myös historiallisen vuoden 1918 valkoinen Suomi.’

Entä millainen liike on Suomen vastarintaliike, jonka kanssa kansanedustaja Olli Immonen viime viikolla poseerasi?

’Vastarintaliike on avoimen kansallissosialistinen liike, se kannattaa hyvinkin perinteistä kansallissosialismia eli natsiaatetta, toisin kuin melkein mikään muu ryhmä Suomessa.'”

Kati Pietarinen / Vihreä Lanka / 26. kesäkuuta 2015

 

Hallituspuolueen kansanedustaja ja kansallissosialistit

”Kukapa olisi muutama vuosi sitten uskonut, että vuonna 2015 hallituspuolueen kansanedustaja  ja toinen saman puolueen pitkän linjan vaikuttaja seisovat avoimessa rintamassa kansallissosialismia tunnustavan järjestön jäsenten kanssa yhteiskuvassa itsemurhaterroristin haudalla?

Näin nyt kuitenkin pääsi käymään.”

Saku Timonen / Uuninpankonpoika Saku Timonen / 17. kesäkuuta 2015

 

Oma kommentti: Taloudellisesti ja poliittisesti epävakaina aikoina en haluaisi Suomen eduskuntaan mistään hinnasta ihmisiä, jotka ihannoivat kansallissosialismia tai sisällissodan valkoisia. Kaikki perussuomalaiset eivät ole rasisteja, mutta puolueelle annetut äänet hyödyttävät edellämainittujakin antisankareita.

 

7 miljardia äärettömyyttä - pimeä tie.JPG

Turistien taivaassa myydään lapsia

”Ihmiset lähtevät töiden perässä muuan muassa Bangkokiin, mutta kaikille ei käy siellä hyvin. Osa ajautuu ihmiskaupan uhriksi.

Ihmiskauppakartellin alihankkijoina toimii muun muassa uhrien sukulais- tai tuttavanaisia, jotka manipuloivat lapsia mukaan menestystä luvaten. Myös jotkut lasten vanhemmista lähettävät tyttäriään prostituoiduiksi, koska perheellä ei ole rahaa. Näin tapahtuu muun muassa Kiinassa.

’Ihmiskaupan uhrien kuljetusringissä saattaa olla kymmenen eri tekijää. Aluksi tyttöjen neitsyys myydään Pohjois-Thaimaan rajalla – jos tulevat Myanmarista – ja matkan edetessä neitsyys myydään toistamiseen. Tämä on mahdollista, sillä kartelleilla on lääkäreitä, jotka korjaavat tyttöjen immenkalvot kuin he olisivat vielä neitsyitä. Rantakohteisiin kuljetetaan paljon tyttöjä Kiinasta ja Laosista, koska heillä on vaaleampi iho. Usein heitä käytetään vielä kauneusleikkauksissa, jotta he vastaavat paremmin asiakkaan toiveita’, Aom kertoo.

— osa AAT:n auttamista ihmiskaupan uhreista on päätynyt Thaimaahan jo 8–10-vuotiaina. Auttavien viranomaisten työtä hankaloittaa usein se, että uhrit ovat niin nuoria. He eivät traumatisoituneina välttämättä enää muista mitään kodistaan, saati tiedä, miten he pääsisivät sinne takaisin.

’Täällä on niin vahvasti sisäänrakennettu kulttuuriin eriarvoisuus, että joku on korkeammalla kuin toinen. Mielestäni meidän tulee kertoa entistä enemmän luomisen teologiasta: jokainen on Jumalan kuva ja jokaisella on itseisarvo.’
– Tero Massa”

Maija Saari / Valomerkki / 01. heinäkuuta 2015

 

”Meidän ukki on lapsiseksituristi.”

”Arvioiden mukaan 2–3 miljoonaa lasta joutuu matkailijoiden seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi vuosittain. Kansainvälinen työjärjestö ILO arvioi kaupallisen seksuaalisen pakkotyön tuottavan vuosittain lähes 80 miljardin voitot. Kuvioissa on mukana paljon järjestäytynyttä ihmiskauppaa, josta hyötyvät monet tahot, paitsi uhrit itse.

Joskus olen miettinyt, mitä nuoren thaitytön seurassa istuvan suomalaisen miehen lapsenlapset sanoisivat, jos tietäisivät. Ehkä näin: ’Meidän ukki on lapsiseksituristi.'”

Paula Huhtala / Valomerkki / 01. heinäkuuta 2015

 

7 miljardia äärettömyyttä - sateenkaari.JPG

 

”Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret.”
– 5. Moos. 33:27

 

// Jos menetit uskosi maailmaan, kurkkaa Parhaita uutisia.

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *