Saako leikata, piikittää, liimata?

Väkerrän täällä kauneus-xxx-aiheista juttua. Nuo x:t siksi, etten keksi sopivaa termiä. Ei kauneuskirurgia-, mutta ei myöskään kauneudenhoito-, vaan jotain siltä väliltä.

Tämä rajanveto ja siihen liittyvät perustelut ovat kiehtoneet minua jo kauan. Muistan jostain 10-15 vuoden takaa, kun missiehdokkailta alettiin kysellä maailmanrauha-asian lisäksi, että ”mitä mieltä olet kauneusleikkauksista”. Heidän kuului vastata, että ”en tuomitse ketään, mutta itse en missään nimessä menisi sellaiseen”.

(Minusta olisi aivan hyvin voinut kysyä myös että miksi, joskin epäilen että vastaukset olisivat olleet ihan fuulaa. Tai siis että miksi ei, jos kerran on missi tai malli tai vastaava. Silloinhan oma ruumis on työväline, sitenhän kaikenlaista mallien painontarkkailuakin aina kommentoidaan. Tavikset väittävät ottavansa silikonit itseään varten, mikä on omituista. Jos keho on työväline, leikkauksia ei ainakaan tehdä muka sitä varten, että toppatakin alla itsestä tuntuisi jotenkin kivemmalta.) 

Nyt tätä ei kai enää ihan yhtä kovasti kysellä, vaikka kauneusleikatuille ja -leikkaamattomille on entistä korostetummin omat missikisansa. Kysymyksen ja vastauksen ongelmallisuus ovat entistä räikeämmin näkyvillä. Miksi-kysymykseen ei enää voisi vastata, että luonnollinen kauneus blaablaablaa, kun seisoisi lavalla tekoripsissä, tekokynsissä ja hiustenpidennyksissä, otsassa botoxia ja huulissa täytettä.

En paheksu vaan mietin: millä etiikalla tai periaatteella vedetään raja siihen, mikä on luonnollista?

Olisipa kiva kuulla, mitä mieltä te, lilyläiset, olette. Voisitteko (periaatteessa) ajatella menevänne kauneusleikkaukseen, siis sellaiseen, jonka tekee kirurgi veitsellä? Jos ei, niin entäpä voisitteko (periaatteessa) ottaa ihoonne piikin jotain täyteainetta tai lihaksen lamaannuttavaa botoxia? Kasvoihin, rintoihin, pakaroihin? Entä saisiko teihin pistää ihon omaa, luonnollista kollageenintuotantoa edistävää ainetta (luomupisteitä vaan ropisee)? Jos ei, niin voisitteko (periaatteessa) ottaa hiustenpidennyksen? Rakennekynnet?

Jos ei, niin meikkaatteko te?

 

Kommentit (23)
  1. Jatkona aiempaan kirjoitukseeni (Vierailija klo 11:42, ei ollut  vielä tunnuksia Lilyyn..) haluaisin kommentoida vielä näitä kauneusleikkauksia. Koen, että Suomessa edelleen pidetään jotenkin arveluttavana käydä leikkauksessa. Monet pitävät jopa meikkaamista ja tyylikästä pukeutumista moraalisesti vääränä ja niin tekeviä ihmisiä pinnallisina.  Suomessahan kysytään jopa ihan vakavissaan, voiko tulla häihin farkuissa! En kannata myöskään brassien tai jenkkien äärimmilleen vietyä leikkelyäkään – jokin raja sentään pitää olla., enkä pidä muovisen näköisiä ihmisiä edes kauniina.

    Itse pidän kauniista asioista ja minusta on kiva nähdä itsestään huolehtivia ihmisiä katukuvassa. Kauneus ei mielestäni kuitenkaan ole yksistään kiinnostavaa, vaan itsevarmuus ja jokin epätäydellisyys ja yksilöllisyys ulkonäössä. Siksi esimerkiksi en haluaisi muuttaa kasvojani leikkauksilla, vaikka korjattavaa varmasti olisi.

  2. Mukavaa, että teksti herättää keskustelua (varsinkin nyt kun Tiina Jylhän reality pyörii TVssä.)

    Olen itse käynyt kauneusleikkauksessa (juurikin Tiina Jylhän klinikan kautta), minulle on laitettu hyaluronihappoa huuliin (en näytä kumiveneeltä enkä hakeutunut hoitoon, vaan sain sen ”työsuhde-etuna”, työpaikallani siis piikitetään), minulle on tehty lipolyysihoito (ei toiminut), olen poistanut tatuoinnin valoimpulssilla (edelleen työpaikallani) ja minulla on ripsien pidennykset (ollut jo 2½ vuotta) ja pidän silti itseäni luomuna.

    Kauneuskirurgiaan hakeutuvalla on aina (tai yleensä) joku ongelma tai tarve, itselläni oli ylitsepääsemätön. Olin haaveillut leikkauksesta viisi vuotta, kunnes sain mahdollisuuden toteuttaa sen. Voin kertoa että leikkaus kohotti itsetuntoani, ja miksi en sitä tekisi jos saan siihen mahdollisuuden. Leikkaus vie yhden päivän, rahaa menee muutama tonnia ja parantuminen omalla kohdallani vei alle viikon. En ole edelleenkään tyytyväinen kroppaani, tuskin tulen koskaan olemaan. Liikun paljon mutta vika on geeneissä. Seuraava operaatio on jo ajatuksissa ja leikkauskassa säästössä. Tämän leikkaukseen menen suoraan Viron klinikan kautta, ilman Tiina Jylhän välikäsiä, vaikka palvelusta ei montaa huonoa sanaa olekaan.

    Ymmärrän kauneuskirurgian tiettyyn rajaan asti. Kun tavoitellaan Johanna Tukiaista, sitä en enää ymmärrä. Kauneusklinikka on mukavaa ajanvietettä, mutta barbinukkejen ulkonäöstä olen monen kanssa samaa mieltä. Liika on liikaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *