Salaattia ja lihapullia
Olen panostanut tänä vuonna erityisen paljon ruuanlaittoon. En edes muista, koska viimeksi olisin syönyt einesruokaa.
Ja koska melonisesonki on edelleen meneillään, niin pakkohan se on laittaa kesän lempparisalaattini, joka syntyy aika yksinkertaisista jutuista. Tykkään muutenkin hyvin yksinkertaisesta ruuasta. Tässä salaatissa on kurkkua, kirsikkatomaattia ja lisäkkeenä melonia (en kyllästy ehkä ikinä) fetaa, lehtipersiljaa ja kurpitsan siemeniä (oi miksi en ole käyttänyt niitä aikaisemmin!)
Paahda kurpitsansiemeniä hetki kuivalla pannulla, niin ne poksahtelee/pullahtelee sellaisiksi pulleroiksi ja maistuu tooosi hyville paahdettuna. Varo kuitenkin ettet kärtsää niitä…
Sitten vielä noi mun maailman helpoimmat italialaiset vähähiilariset lihapullaset… me syödään useinkin niitä salaatin kanssa.
Ohje on sekoitus milloin mistäkin yrteistä, mutta niistä tulee niin hyviä.
Sekoitan vaan kulhossa 400g jauhelihaa, 2 munaa ja sitten sekaan tuoreita yrttejä silputtuna. muun muassa:
kevätsipulin varret, persilja, ruohosipuli, tuore oregano (paras), valkosipulia, lehtipersiljaa, paprikaa, chiliä, porkkanaa…. Listaa vois jatkaa loputtomiin…
Siis kaikkia yrttejä mitä löytyy ja PALJON sinne sekaan! Kerran laitoin mustikoita ja joskus fetaa mössön joukkoon…
Sitten vaan pyöritellen pulliksi ja uuniin ( n. 20 min/ 200 asteessa) taikka pannulla öljytilkassa paistaen.
Ja porkkanan siivut pannulla käyneenä on myös maistamisen arvoisia,
Ihan megahyviä!
Kuvat: Anna / A&A at Home