Andy-koira matkustaa

A&A at HoMe

Koira mukaan Tallinnaan, 

Millaista on koiran kanssa reissata Turku-Tallinna väliä (tosin tuo pyöränkori on vähän lyhyemmille matkoille!)?

Moni on kysellyt multa, että miten koira on ottanut kaiken tämän reissaamisen, muuttamisen, laivamatkat, automatkat jne... Tai miten käytännössä onnistuu koiran kuljetus tuon lahden yli joka kerta, me kun reissataan aika useinkin tuota väliä. 

Ja kaikkihan on mennyt ihan hyvin, koska ei ole muita vaihtoehtoja? Näin me nyt eletään ja kaikki saa luvan tykätä siitä. Eli siinä se on mukana roikkunut ihan reippaasti (onneksi kaikki on mennyt hyvin).

Andy tietää mihin mennään ja missä ollaan milloinkin. Ja molempiin paikkoihin kotiutuu joka kerta, ihan heti. 

PAITSI.....on meillä yksi ongelma...

JOKA IKINEN KERTA ON KÄYTÄVÄ ELÄINLÄÄKÄRISSÄ! 

Se, jos joku on jotain uskomatonta.  

Olen monesti miettinyt, että kaikki sais vuoden naurut, kun sitä mun lääkkeenanto-tapahtumaa kuvattais videolle... 

Se näyttää juurikin sille, että minä PAININ PEHMOLELUN KANSSA, ja ihan tosissani!

Pelkästä ajatuksesta nousee hiki ja alkaa hymyilyttämään! 

Eli, kun koiran tuo Viron puolelta Suomeen, niin sillä on oltava oma passi, ja siinä pitää olla eläinlääkärin leima ekinokokki-lääkityksestä. Se pitää olla otettu vähintään 24 tuntia - tai enintään viisi vuorokautta ennen suomeen tuloa.  

Periaatteessa siis helppo nakki. Eläinlääkäri on ehkä sadan metrin päässä meidän kotoa, ja sieltä saan ostettua lääkkeen. Hinta vaihtelee (?) joka kerta, en tiedä miksi, mutta se on välillä 9-14 euroa. Siis hintaan sisältyy se pilleri koiralle ja leima passiin.

Eli kävelen viimeistään edellisenä päivänä ennen lähtöä eläinlääkäriasemalle, jossa me ollaan jo ihan tuttuja. Ne antavat lääkkeen ja minä annan sen koiralle..... 

Käännän, väännän, tungen, väännän... SIINÄ AULAN LATTIALLA!

Tiskin edessä, muut jonottaa vuoroaan ja katsoo meitä. Multa valuu HIKI, ja HIHITÄN kaulaliinani sisään, olen joka ikinen kerta ihan punainen ja aseman aula on täynnä milloin mitäkin juustonsilppua, nakkia tai kamalanhajusta kinkkua johon olen yrittänyt pillerin piilottaa... 

JA ANDY EI MUUTEN SITÄ LÄÄKETTÄ OTA

Se EI avaa suuta, Se EI koita purra tai karata.

Se vaan ISTUU! ISTUU Ja kyttää mua, pää kenossa, näyttäen vaan hölmölle.

Vaikka yritän väkisin kaikilla voimillani, niin lopulta mun on yleensä alistuttava, ja mentävä kysymään henkilökunnalta, jos joku vois auttaa! 

Kerran edes kahdestaan ei saatu työntekijän kanssa sitä pilleriä tungettua sen kurkusta alas, vaan meidän piti hakea lääkäri, joka laittoi sen lopulta piikillä.

Ja kyllä, tämä tapahtuu joka ikinen kerta. Siis vaikka kuinka usein matkustaisit tuota väliä, niin se lääke on annettava Suomeen tullessa.

Koiran laivamatka,

Koiran matka laivalla ei maksa mitään (ainakaan tallinkilla), jos se odottaa autossa, mutta jos sen ottaa laivaan mukaan, niin se tarvii laittaa laivan kennelhäkkiin, mikä maksaa 13 euroa (en halunnut sinne viedä). Koiralle voi ottaa myös lemmikkihytin, joka on ihan normaali hytti (ei koirankuolalle haiseva, niinku mä alkuun luulin!), mutta laminaattilattialla.

(On me tultu kävellenkin laivalla kahdestaan, ja piiloteltu jossain penkeillä, eikä kukaan ole huomannut, tai ainakaan sanonut mitään) 

Alkuaikoina me ostettiin herralle aina oma hytti, mutta nykyään hän saa jäädä autoon (paitsi kuumana kesäpäivänä). Siellä se nukkuu sen kaksi tuntia ja tietää kyllä, että me tullaan takas. Mä luulen, että se oma auto on turvallisempi koiran mielestä kuin kennelhäkki? Tuttu ainakin.

Edit: tulin tänne kertomaan välillä, että nyt Andy on ollut kerran jo kennelhäkissä, sen hetken, kun käytiin syömässä, ja muistutan täälläkin, että siellä tarvii olla oma lukko mukana, jos häkin tahtoo laittaa lukkoon! 

Tallinnassa koirat on tervetulleita useisiin ravintoloihin ja ruokakaupoissakin näkee silloin tällöin koiria. Joskus ikkunassa näkee tällaisen merkinkin:

Mutta mä en tarvii enää ketään kuvaamaan sellaista videota, kun facebookissa tuli vastaan tuo pandavideo, mikä on ihan niinkuin me (no okei, ehkä toi on kaunisteltu versio meidän painista eläinlääkärissä) haha, Mukavaa viikonloppua kaikille! (ja tän nähtyäni päätin, että meille ei tuu toista koiraa!) 

 

 

 

Kommentit

saarah
visual diary

Ihanat kuvat :)

annaandandyathome
A&A at HoMe

:) Kaikissa blogeissa yleensä asuu ihana (=kadehdittavan puhdas) vitivalkoinen cottoni ja meillä on tuo suttaläjä, tupsuki vinossa ja tassut kurassa <3

riik
3h+kasvimaa

höpö höpö, Andy on just sellainen blogisöpistys! Täällä sen sijaan asuu kamala iso hurtta ja suttuinen maanisen näköinen mäyräkoira...

annaandandyathome
A&A at HoMe

Hahaha, maanisen näköinen... Mä haluaisin niin kasvattaa sille pitkän silkkisen tukan ja hiukan letittää silmiltä pois... muhhahhaaa... en edes unissani onnistu siinä! 

What else is there?

En oo hetkeen nauranut millekään Lilyn tekstille näin paljon :D "Se vaan ISTUU! ISTUU Ja kyttää mua"  HAHHAA. Mahtava karvapallo!

annaandandyathome
A&A at HoMe

Haha, mua naurattaa jo valmiiks aina kun menen sinne eläinlääkärille ja huikkaan et me lähetään taas... henkilökuntakin odottaa jännittyneenä ja "kattelee muka poispäin" sitten jos minä katson heitä! Ja koira vaan ISTUU pää vinossa isona kysymysmerkkinä :) :) 

Voi ei miten söpö koiruus! Mahtava tuo kuva, jossa pää on ihan pallona ravistamisesta :)

annaandandyathome
A&A at HoMe

Andy kiittää ;) heh ja joo, se kuva on hauskasti onnistunut just sopivaan aikaan :) 

Kommentoi